Ruoka ja tyyli Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Rommiluumu-crumble
40 min . helppo . 7 e
4 annosta
12 pientä luumua
½ dl tummaa rommia
½ dl sokeria
Murukuori:
50 g sulatettua voita
1 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl mantelilastuja
½ dl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
Lisäksi:
vaniljakastiketta
1. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Kiehauta kattilassa rommi ja sokeri. Lisää luumut ja keitä hiljalleen viisi minuuttia. Jaa seos neljään voideltuun uunivuokaan.
2. Mittaa murukuoren ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi. Jaa muruseos luumujen päälle.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kuori on kauniin ruskea.
4. Tarjoile rommiluumucrumblet lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.
vinkki!
Voit valmistaa crumblen annosvuokien sijaan myös piirakkavuoassa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2