Artikkeli

Ruo­ka ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Mehevä rommiluumu-crumble on syksyn jälkiruoka

Päältä rapea luumucrumble maistuu parhaimmalta vastapaistettuna. Voit valmistaa crumblen uunivalmiiksi jääkaappiin ja paistaa juuri ennen tarjoilua. Ihana syksyinen herkku!

Rom­mi­luu­mu-crumb­le

40 min . help­po . 7 e

4 an­nos­ta

12 pien­tä luu­mua

½ dl tum­maa rom­mia

½ dl so­ke­ria

Mu­ru­kuo­ri:

50 g su­la­tet­tua voi­ta

1 ½ dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

½ dl man­te­li­las­tu­ja

½ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl ka­ne­lia

Li­säk­si:

va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1. Pese luu­mut, hal­kai­se ja pois­ta ki­vet. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa rom­mi ja so­ke­ri. Li­sää luu­mut ja kei­tä hil­jal­leen vii­si mi­nuut­tia. Jaa seos nel­jään voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan.

2. Mit­taa mu­ru­kuo­ren ai­nek­set kul­hoon ja nypi mu­ru­mai­sek­si. Jaa mu­ru­se­os luu­mu­jen pääl­le.

3. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes kuo­ri on kau­niin rus­kea.

4. Tar­joi­le rom­mi­luu­muc­rumb­let läm­pi­mä­nä va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.

vink­ki!

Voit val­mis­taa crumb­len an­nos­vuo­kien si­jaan myös pii­rak­ka­vuo­as­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ