Ruoka ja tyyli Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Rommiluumu-crumble
40 min . helppo . 7 e
4 annosta
12 pientä luumua
½ dl tummaa rommia
½ dl sokeria
Murukuori:
50 g sulatettua voita
1 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl mantelilastuja
½ dl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
Lisäksi:
vaniljakastiketta
1. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Kiehauta kattilassa rommi ja sokeri. Lisää luumut ja keitä hiljalleen viisi minuuttia. Jaa seos neljään voideltuun uunivuokaan.
2. Mittaa murukuoren ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi. Jaa muruseos luumujen päälle.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kuori on kauniin ruskea.
4. Tarjoile rommiluumucrumblet lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.
vinkki!
Voit valmistaa crumblen annosvuokien sijaan myös piirakkavuoassa.
Britakakku kruunaa kahvipöydän. Näyttävän herkun saat, kun koristelet britan syötävilla kukilla ja tuoreilla marjoilla.
Reetta Pasanen
Britakakku kruunaa kahvipöydän. Näyttävän herkun saat, kun koristelet britan syötävilla kukilla ja tuoreilla marjoilla.
Reetta Pasanen
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2