Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

7.7.2022

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Lorauta lohen niskaan snapsia ja kääri pakettiin maustumaan pariksi päiväksi. Graavilohi sopii monenlaisen kesäruoan seuraan ja juhlapöydänkin kalatarjoiluun.

Snap­sil­la graa­vat­tu kala ja ho­vi­mes­ta­rin­kas­ti­ke

15 min + 1 vrk . help­po . noin 35 e

noin 10 an­nos­ta

1 kg ruo­do­ton­ta lo­hi­fi­lee­tä

¾ dl snap­sia, esi­mer­kik­si ak­va­viit­tia, vod­kaa tai gi­niä

4 rkl so­ke­ria

3 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

1 rkl kar­ke­ak­si rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

1 rkl fen­ko­lin­sie­me­niä

1. Lai­ta lo­hi­fi­lee leik­kuu­lau­dal­le nah­ka­puo­li alas­päin. Va­le­le lohi snap­sil­la. Ri­pot­te­le pin­nal­le ta­sai­ses­ti suo­laa, so­ke­ria, pip­pu­ria ja fen­ko­lin­sie­me­niä. Leik­kaa fi­lee kah­tia ja nos­ta pa­lat pääl­lek­käin li­ha­puo­let vas­tak­kain. Pei­tä kala tii­viis­ti kel­mul­la ja fo­li­ol­la.

2. An­na ka­lan suo­laan­tua jää­kaa­pis­sa 1–2 vuo­ro­kaut­ta. Kään­te­le ka­la­pa­ket­tia vä­lil­lä, jot­ta kala maus­tuu ta­sai­ses­ti.

3. Pyy­hi maus­teet ka­lan pin­nal­ta ta­lous­pa­pe­ril­la.

4. Leik­kaa kala ohuik­si vii­pa­leik­si. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si yr­teil­lä ja ke­sä­si­pu­lil­la. Tar­joa ho­vi­mes­ta­rin­kas­tik­keen kans­sa.

Ho­vi­mes­ta­rin­kas­ti­ke

5 min . help­po . noin 2,50 e

6–8 an­nos­ta

¾ dl si­nap­pia

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

3 rkl so­ke­ria

½ tl suo­laa

1/3 tl val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 dl ryp­si­öl­jyä

1. Se­koi­ta kul­hos­sa si­nap­pi, etik­ka, so­ke­ri, suo­la ja ri­paus val­ko­pip­pu­ria.

2. Vat­kaa öl­jy si­nap­pi­se­ok­seen ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

Vink­ki: Jäi­kö kas­ti­ket­ta? Käy­tä sitä vi­her­sa­laat­tiin. Ho­vi­mes­ta­rin­kas­ti­ke säi­lyy jää­kaa­pis­sa noin vii­kon.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Lue Myös

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

Näin kokoat täydellisen juusto­tar­jot­timen

Photography: Reetta Pasanen

Mehevät ja suklaiset punajuu­ri­mok­ka­palat

Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Martti Järvi

Leivo helppo raparperi-vanil­ja­vii­ne­ri­pitko valmiista lehtitaikinasta

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2