Artikkeli
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Lorauta lohen niskaan snapsia ja kääri pakettiin maustumaan pariksi päiväksi. Graavilohi sopii monenlaisen kesäruoan seuraan ja juhlapöydänkin kalatarjoiluun.

Snap­sil­la graa­vat­tu kala ja ho­vi­mes­ta­rin­kas­ti­ke

15 min + 1 vrk . help­po . noin 35 e

noin 10 an­nos­ta

1 kg ruo­do­ton­ta lo­hi­fi­lee­tä

¾ dl snap­sia, esi­mer­kik­si ak­va­viit­tia, vod­kaa tai gi­niä

4 rkl so­ke­ria

3 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

1 rkl kar­ke­ak­si rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

1 rkl fen­ko­lin­sie­me­niä

1. Lai­ta lo­hi­fi­lee leik­kuu­lau­dal­le nah­ka­puo­li alas­päin. Va­le­le lohi snap­sil­la. Ri­pot­te­le pin­nal­le ta­sai­ses­ti suo­laa, so­ke­ria, pip­pu­ria ja fen­ko­lin­sie­me­niä. Leik­kaa fi­lee kah­tia ja nos­ta pa­lat pääl­lek­käin li­ha­puo­let vas­tak­kain. Pei­tä kala tii­viis­ti kel­mul­la ja fo­li­ol­la.

2. An­na ka­lan suo­laan­tua jää­kaa­pis­sa 1–2 vuo­ro­kaut­ta. Kään­te­le ka­la­pa­ket­tia vä­lil­lä, jot­ta kala maus­tuu ta­sai­ses­ti.

3. Pyy­hi maus­teet ka­lan pin­nal­ta ta­lous­pa­pe­ril­la.

4. Leik­kaa kala ohuik­si vii­pa­leik­si. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si yr­teil­lä ja ke­sä­si­pu­lil­la. Tar­joa ho­vi­mes­ta­rin­kas­tik­keen kans­sa.

Ho­vi­mes­ta­rin­kas­ti­ke

5 min . help­po . noin 2,50 e

6–8 an­nos­ta

¾ dl si­nap­pia

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

3 rkl so­ke­ria

½ tl suo­laa

1/3 tl val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 dl ryp­si­öl­jyä

1. Se­koi­ta kul­hos­sa si­nap­pi, etik­ka, so­ke­ri, suo­la ja ri­paus val­ko­pip­pu­ria.

2. Vat­kaa öl­jy si­nap­pi­se­ok­seen ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

Vink­ki: Jäi­kö kas­ti­ket­ta? Käy­tä sitä vi­her­sa­laat­tiin. Ho­vi­mes­ta­rin­kas­ti­ke säi­lyy jää­kaa­pis­sa noin vii­kon.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ