Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Snapsilla graavattu kala ja hovimestarinkastike
15 min + 1 vrk . helppo . noin 35 e
noin 10 annosta
1 kg ruodotonta lohifileetä
¾ dl snapsia, esimerkiksi akvaviittia, vodkaa tai giniä
4 rkl sokeria
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl karkeaksi rouhittua valkopippuria
1 rkl fenkolinsiemeniä
1. Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Valele lohi snapsilla. Ripottele pinnalle tasaisesti suolaa, sokeria, pippuria ja fenkolinsiemeniä. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
2. Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala maustuu tasaisesti.
3. Pyyhi mausteet kalan pinnalta talouspaperilla.
4. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Koristele halutessasi yrteillä ja kesäsipulilla. Tarjoa hovimestarinkastikkeen kanssa.
Hovimestarinkastike
5 min . helppo . noin 2,50 e
6–8 annosta
¾ dl sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
1/3 tl valkopippuria myllystä
2 dl rypsiöljyä
1. Sekoita kulhossa sinappi, etikka, sokeri, suola ja ripaus valkopippuria.
2. Vatkaa öljy sinappiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Vinkki: Jäikö kastiketta? Käytä sitä vihersalaattiin. Hovimestarinkastike säilyy jääkaapissa noin viikon.
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2