Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Mokkabebeleivokset pellillä
45 min + 1 h . helppo . 15 e
20 annosta
Pohja:
250 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl mantelijauhetta
Mokkakreemitäyte:
2 ½ dl kuohukermaa
1 dl vahvaa kahvia
1 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
½ vaniljatanko
200 g sulatettua voita
Kuorrutus:
50 g sulatettua voita
½ dl espressojuomaa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
Koristeeksi:
nonparelleja ja sokerihelmiä
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi.
2. Sekoita joukkoon gluteeniton jauhoseos ja mantelijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille, poista päällimmäinen leivinpaperi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
3. Mittaa kattilaan kerma, kahvi, sokeri ja maissitärkkelys. Raaputa joukkoon puolikkaan vaniljatangon sisus. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Nosta kreemi hetkeksi jäähtymään jääkaappiin.
4. Lusikoi leivospohjan päälle mokkakreemiä.
5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä mokkakreemin päälle. Koristele nonparelleilla ja sokerihelmillä. Anna jähmettyä noin tunnin, ja leikkaa bebelevy annospaloiksi.
Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.
Martti Järvi
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2