Mansikkainen masariinitorttu
Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Mansikkainen masariinitorttu
30 min + paistumiseen ja jäähtymiseen 2 t . helppo . 19 e
noin 10 palaa
Pohja:
175 g huoneenlämpöistä voita
400 g mantelimassaa
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria (tai maun mukaan)
2 tl sitruunamehua
noin 600 g mansikoita
2 dl rouhittuja Daim-karkkeja
(yrttejä, syötäviä kukkia)
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 23 cm:n irtopohjavuokaan tai 20 x 29 cm:n suorakaidevuokaan.
2. Tee pohja. Raasta mantelimassa kulhoon. Lisää voi ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää jauhot ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada vuokaan.
3. Paista pyöreää vuokaa noin 30 minuuttia tai suorakaidetta noin 25 minuuttia, kunnes torttu on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Lusikoi torttupohjalle. Lisää päälle viipaloidut mansikat ja rouhitut karkit. Viimeistele halutessasi yrteillä ja syötävillä kukilla.
Mansikkainen masariinitorttu
Photography: Reetta Pasanen
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
Fabian Björk _
Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
Fabian Björk _
Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
Pataleipätaikinoita voi varioida lähes loputtomasti. Olennaista sitkoisen reikäisen ja päältä rapeakuorisen leivän valmistamisessa on pitkä kohotusaika ja kuumassa padassa paistaminen. Tässä leivässä maistuvat pellavan- ja auringonkukansiemenet, speltti ja omena. Parhaiten pataleivän kuori kypsyy rapeaksi valurautapadassa, jonka saa kuumennettua tulikuumaksi, mutta leivän voi paistaa myös teräskattilassa.
Mari Lahti
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2