Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

San­na Ke­kä­läi­nen

30.10.2022

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Klassisten pastalajien joukossa gnudit ovat käsityötä alusta alkaen. Perunan sijasta palleroiden aineksena on ricottajuusto.

Ri­cot­tag­noc­c­hit (Gnu­dit)

20 min + 15 min . hie­man työ­läs . 12 e

4 an­nos­ta

60 g ba­by­pi­naat­tia

125 g raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

2 ka­nan­mu­naa

noin 3 dl veh­nä­jau­ho­ja

Tar­joi­luun:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl voi­ta

2 dl kuo­hu- tai ruo­ka­ker­maa

1 rkl raas­tet­tua (luo­mu)sit­ruu­nan­kuor­ta

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

(pin­jan­sie­me­niä)

1. Ota 1/3 pi­naa­tis­ta si­vuun odot­ta­maan tar­joi­lua. Kei­tä rei­lus­ti vet­tä isos­sa kat­ti­las­sa. Lai­ta lo­put pi­naa­tit kat­ti­laan ja ryöp­pää nii­tä noin 30 se­kun­tia. Nos­ta rei­kä­kau­hal­la sii­vi­lään ja an­na va­lua. Kun pi­naat­ti on hie­man jääh­ty­nyt, pu­ris­te­le sii­tä kaik­ki vesi pois. Hie­non­na ryö­pät­ty pi­naat­ti.

2. Yh­dis­tä kul­hos­sa par­me­saa­ni, ri­cot­ta, ka­nan­mu­nat, jau­hot ja ryö­pät­ty pi­naat­ti. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa jau­ho­ja. Tai­ki­na saa ol­la hie­man löy­sää. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä kak­si pöt­köä. Leik­kaa noin 2 cm:n pa­loik­si. Li­tis­tä pa­lo­ja ke­vy­es­ti. Lai­ta gnoc­c­hit jää­kaap­piin 15 mi­nuu­tik­si.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­li. Kuul­lo­ta se vois­sa kyp­säk­si. Varo, et­tei val­ko­si­pu­li pala, sil­lä se muut­tuu hel­pos­ti kit­ke­räk­si. Li­sää ker­ma, kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta noin 5 mi­nuut­tia kes­ki­läm­möl­lä tai kun­nes ker­ma on keit­ty­nyt hie­man ka­saan. Maus­ta sit­ruu­nan­kuo­rel­la.

4. Kei­tä gnoc­c­he­ja väl­jäs­sä, kie­hu­vas­sa ve­des­sä muu­ta­mas­sa eräs­sä, kun­nes ne nou­se­vat pin­taan. Keit­to­ai­ka on noin 2 mi­nuut­tia. An­nos­te­le gnoc­c­hit lau­ta­sil­le. Li­sää pääl­le ker­ma­se­os­ta. Raas­ta juus­toa pin­nal­le. Nos­ta pääl­le pi­naa­tit ja rou­hi pin­nal­le pip­pu­ria. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si suo­lal­la ja pin­jan­sie­me­nil­lä.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Lue Myös

Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

Gluteenittomat pika-bataattisämpylät

FABIAN BJORK

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

Piparkakku-juustokakku on joulun maukas ja helppo hitti

Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

Heviosaston bataattisose toimii loistavasti pikasämpylätaikinan nesteenä ja tekee sämpylöistä kostean meheviä ja hieman makeita. Koska sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista, taikinan joukkoon sekoitetaan psylliumia, joka tekee rakenteesta vähemmän murenevaisen. Nämä pikasämpylät maistuvat ehdottomasti parhailta vastapaistettuina.

Gluteenittomat pika-bataattisämpylät

FABIAN BJORK

Sitruunainen hunaja-mantelikakku on raikas ja makea herkku kahvipöytään

Piparkakku-juustokakku on joulun maukas ja helppo hitti

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

FABIAN BJORK

Vodkamarinoidut saslikit grillataan meheviksi

FABIAN BJORK

Jouluinen kirsikkajäädyke

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.