Artikkeli
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

San­na Ke­kä­läi­nen

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Klassisten pastalajien joukossa gnudit ovat käsityötä alusta alkaen. Perunan sijasta palleroiden aineksena on ricottajuusto.

Ri­cot­tag­noc­c­hit (Gnu­dit)

20 min + 15 min . hie­man työ­läs . 12 e

4 an­nos­ta

60 g ba­by­pi­naat­tia

125 g raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

2 ka­nan­mu­naa

noin 3 dl veh­nä­jau­ho­ja

Tar­joi­luun:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl voi­ta

2 dl kuo­hu- tai ruo­ka­ker­maa

1 rkl raas­tet­tua (luo­mu)sit­ruu­nan­kuor­ta

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

(pin­jan­sie­me­niä)

1. Ota 1/3 pi­naa­tis­ta si­vuun odot­ta­maan tar­joi­lua. Kei­tä rei­lus­ti vet­tä isos­sa kat­ti­las­sa. Lai­ta lo­put pi­naa­tit kat­ti­laan ja ryöp­pää nii­tä noin 30 se­kun­tia. Nos­ta rei­kä­kau­hal­la sii­vi­lään ja an­na va­lua. Kun pi­naat­ti on hie­man jääh­ty­nyt, pu­ris­te­le sii­tä kaik­ki vesi pois. Hie­non­na ryö­pät­ty pi­naat­ti.

2. Yh­dis­tä kul­hos­sa par­me­saa­ni, ri­cot­ta, ka­nan­mu­nat, jau­hot ja ryö­pät­ty pi­naat­ti. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa jau­ho­ja. Tai­ki­na saa ol­la hie­man löy­sää. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä kak­si pöt­köä. Leik­kaa noin 2 cm:n pa­loik­si. Li­tis­tä pa­lo­ja ke­vy­es­ti. Lai­ta gnoc­c­hit jää­kaap­piin 15 mi­nuu­tik­si.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­li. Kuul­lo­ta se vois­sa kyp­säk­si. Varo, et­tei val­ko­si­pu­li pala, sil­lä se muut­tuu hel­pos­ti kit­ke­räk­si. Li­sää ker­ma, kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta noin 5 mi­nuut­tia kes­ki­läm­möl­lä tai kun­nes ker­ma on keit­ty­nyt hie­man ka­saan. Maus­ta sit­ruu­nan­kuo­rel­la.

4. Kei­tä gnoc­c­he­ja väl­jäs­sä, kie­hu­vas­sa ve­des­sä muu­ta­mas­sa eräs­sä, kun­nes ne nou­se­vat pin­taan. Keit­to­ai­ka on noin 2 mi­nuut­tia. An­nos­te­le gnoc­c­hit lau­ta­sil­le. Li­sää pääl­le ker­ma­se­os­ta. Raas­ta juus­toa pin­nal­le. Nos­ta pääl­le pi­naa­tit ja rou­hi pin­nal­le pip­pu­ria. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si suo­lal­la ja pin­jan­sie­me­nil­lä.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ