Artikkeli
Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.

Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Paahda padron-grillipaprikoita naposteluun tai alkuruuaksi

Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa.

Gril­li­pap­ri­kaa ja fe­taa

20 min . help­po . 6 e

4 an­nos­ta

200 g pi­mien­tos de padrón -pap­ri­koi­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

½ sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 tl hu­na­jaa

1 tl fen­ko­lin­sie­me­niä

½ tl suo­laa

1 dl hie­non­net­tua mint­tua tai leh­ti­per­sil­jaa

Li­säk­si:

200 g fe­ta­juus­toa

5 dl vil­li­ru­ko­lan­leh­tiä

1. Huuh­te­le pap­ri­kat ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Gril­laa pap­ri­koi­ta kuu­mas­sa gril­lis­sä vä­lil­lä kään­nel­len 3–5 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät ja hie­man rus­kis­tu­vat.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa olii­vi­öl­jy, vii­nie­tik­ka, sit­ruu­na­me­hu ja sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri, hu­na­ja, fen­ko­lin­sie­me­net, suo­la ja mint­tu. Se­koi­ta jouk­koon pap­ri­kat.

3. Kaa­da seos tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Mu­rus­te­le pääl­le fe­ta­juus­toa. Li­sää huuh­dot­tua ru­ko­laa. Tar­joi­le gril­la­tun lei­vän kans­sa.

Vink­ki: Gril­li­pap­ri­kat voi­vat ma­ri­noi­tua sit­ruu­nai­ses­sa lie­mes­sä jää­kaa­pis­sa vaik­ka seu­raa­vaan päi­vään!

Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.

Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ