Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Grillipaprikaa ja fetaa
20 min . helppo . 6 e
4 annosta
200 g pimientos de padrón -paprikoita
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
½ sitruunan raastettu kuori
2 tl hunajaa
1 tl fenkolinsiemeniä
½ tl suolaa
1 dl hienonnettua minttua tai lehtipersiljaa
Lisäksi:
200 g fetajuustoa
5 dl villirukolanlehtiä
1. Huuhtele paprikat ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Grillaa paprikoita kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja hieman ruskistuvat.
2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, viinietikka, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori, hunaja, fenkolinsiemenet, suola ja minttu. Sekoita joukkoon paprikat.
3. Kaada seos tarjoilulautaselle. Murustele päälle fetajuustoa. Lisää huuhdottua rukolaa. Tarjoile grillatun leivän kanssa.
Vinkki: Grillipaprikat voivat marinoitua sitruunaisessa liemessä jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään!
Pimientos de padrón -paprikat virittyvät osaksi ihanaa kreikkalaista meze-alkuruokapöytää tai napostelupalaksi, kun grillattujen paprikoiden päälle murustelee hyvää fetajuustoa ja villirukolaa. Vihreät paprikat eivät ole kovin tulisia, mutta joukossa saattaa olla vähän terävämmänkin makuisia yksilöitä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2