Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla
15 min . helppo . noin 9 e
4 annosta
1 pieni salottisipuli
1 laakerinlehti
1 tl kokonaisia mustapippureita
4–8 pitkää nakkia
6 dl perunamuusia
4 suorakaiteenmuotoista rieskaa (esimerkiksi Ikea)
Tarjoiluun: sinappia, ketsuppia, mummonkurkkuja, paahdettua sipulia, ruohosipulia, salaattia, skagenröraa
1. Tee nakeille keitinliemi. Mittaa kattilaan vettä ja lisää kuorittu, paloiteltu sipuli, laakerinlehti ja pippurit. Keitä nakit ja pidä lämpiminä.
2. Lämmitä perunamuusi.
3. Laita muusi ja nakit rieskalle. Anna jokaisen syöjän maustaa oma annoksensa mielihalujen mukaan sinapilla, ketsupilla, kurkuilla ja paahdetulla sipulilla. Rullaa tai taita rieskat. Viimeistele ruohosipulilla ja halutessasi skagenröralla.
Skagenröra
Skagenröra eli katkaraputahna on täydellinen säestäjä kesäisen kalapöydän ruoille. Jos tahnaa jää yli, tarjoa sitä yöruokahodareiden välissä. Tee skagenröra yhdistämällä katkarapuihin majoneesia ja ranskankermaa. Mausta hienonnetulla punasipulilla, mustapippurilla ja tillisilpulla. Viimeistele halutessasi piparjuurella tai sitruunankuoriraasteella.
vinkki!
Valmistele kaikki etukäteen jääkaappiin ja kypsennä nakit juuri ennen tarjoilua. Anna jokaisen syöjän koota oma annoksensa.
Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2