Reseptit ja kuvat Koti ja keittiön arkisto
Rakas rosolli on haastettu. Punajuuricaesarsalaatti viimeistellään rapeilla saaristolaisleipäkrutongeilla.
Paistettu vuohenjuusto ja viikunat taatelisiirapilla
Vuohenjuusto paistuu uunissa herkullisen pehmeäksi ja pysyy kasassa, kun se kääräistään ilmakuivatun kinkun sisälle. Juusto tarjotaan kypsennettyjen viikunoiden ja makean taatelisiirapin kera.
Kinkku, oletko se sinä? Kinkkua nopeampi pääruoka on italiaistyyppinen possunfilee. Punaviiniviikunat tekevät siitä juhlavan, ja lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi joululaatikot.
Taikinakuoren alla kypsyy myskikurpitsa-metsäsienitäyte. Kasvissyöjän jouluinen wellington paahtuu kauniiksi uunissa. Vege-wellingtonia saattelee helppo portviinikastike.
Porocarpaccio ja paahdettu juuriselleri
Jäinen porofilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja nautitaan aromikkaan juurisellerin ja sitruunankuoriraasten kera. Juhlava alkuruoka valmistuu helposti noin puolessatoista tunnissa. Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Puolukkainen saaristolaisleipä
Pieni ja hapokas puolukka on upea raaka-aine. Kesytä puolukka leipomalla se saaristolaisleipään. Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen. Mutta erityisesti juuri jouluun.
Paahdettu lohifile pähkinäkuorrutuksella
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
Punajuuri-palsternakkagratiini
Uunista kohoaa ihana juuresvuoan tuoksu. Siellä punajuuri ja palsternakka kietoutuvat toistensa muheviin aromeihin. Helppo vuoka kypsyy lähes itsekseen ja sopii loistavasti vaikkapa kalan tai riistan seuraan.
Dijoninsinapilla graavattu siika
Dijoninsinappi maustaa graavisiian lempeän teräväksi. Kokoa graavisiiasta, siideriviinietikalla maustetusta smetanasta ja pienistä ruisleipälastuista herkullinen alkuruoka tai pikkusuolainen glögilasillisen kylkeen.
Joulumimosat ja rapeat filosikarit
Haastamme glögin sekoittamalla jouluisen mimosan ja paistamalla sen pariksi fetajuustolla, yrteillä ja kananmunalla täytetyt rapeat filosikarit. Ne maistuvat kuumina tai kylminä.
Suolaiset keksit ja juustokranssi
Kokoa perinteinen juustotarjotin joulun kunniaksi kranssin muotoon. Yrteillä maustetut juustokeksit sopivat juustotarjottimelle hedelmien, hillojen ja marjojen kera. Voit koota tarjottimelle myös suolaisia antipastoja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2