Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Re­sep­tit ja ku­vat Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to

10.12.2022

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Maistuuko joulu joka vuosi samalta? Jos kaipaat vaihtelua joulun makuihin, kurkista nämä herkulliset ja juhlavat reseptit.

Peh­meä pu­na­juu­ri­ca­e­sar

Ra­kas ro­sol­li on haas­tet­tu. Pu­na­juu­ri­ca­e­sar­sa­laat­ti vii­meis­tel­lään ra­peil­la saa­ris­to­lais­lei­päk­ru­ton­geil­la.

Pais­tet­tu vuo­hen­juus­to ja vii­ku­nat taa­te­li­sii­ra­pil­la

Vuo­hen­juus­to pais­tuu uu­nis­sa her­kul­li­sen peh­me­äk­si ja py­syy ka­sas­sa, kun se kää­räis­tään il­ma­kui­va­tun kin­kun si­säl­le. Juus­to tar­jo­taan kyp­sen­net­ty­jen vii­ku­noi­den ja ma­ke­an taa­te­li­sii­ra­pin kera.

Juh­la­va vii­ku­na­pos­su

Kink­ku, olet­ko se sinä? Kink­kua no­pe­am­pi pää­ruo­ka on ita­li­ais­tyyp­pi­nen pos­sun­fi­lee. Pu­na­vii­ni­vii­ku­nat te­ke­vät sii­tä juh­la­van, ja li­säk­keek­si so­pi­vat esi­mer­kik­si jou­lu­laa­ti­kot.

Vege-wel­ling­ton

Tai­ki­na­kuo­ren al­la kyp­syy mys­ki­kur­pit­sa-met­sä­sie­ni­täy­te. Kas­vis­syö­jän jou­lui­nen wel­ling­ton paah­tuu kau­niik­si uu­nis­sa. Vege-wel­ling­to­nia saat­te­lee help­po port­vii­ni­kas­ti­ke.

Po­ro­car­pac­cio ja paah­det­tu juu­ri­sel­le­ri

Jäi­nen po­ro­fi­lee lei­ka­taan pa­pe­ri­no­huik­si vii­pa­leik­si ja nau­ti­taan aro­mik­kaan juu­ri­sel­le­rin ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­ten kera. Juh­la­va al­ku­ruo­ka val­mis­tuu hel­pos­ti noin puo­les­sa­tois­ta tun­nis­sa. Suo­ma­lais­hen­ki­sen car­pac­ci­on her­kul­li­suu­den sa­lai­suus on laa­duk­kaas­sa riis­ta­li­has­sa ja aro­mik­kaas­sa juu­ri­sel­le­ris­sä. Ohu­ek­si sii­vu­te­tut liha ja juu­ri­sel­le­ri yh­des­sä par­me­saa­nin ja sit­ruu­nan kans­sa ovat suus­sa­su­la­va yh­dis­tel­mä. Po­ron voi ha­lu­tes­saan kor­va­ta jol­la­kin muul­la riis­tal­la.

Puo­luk­kai­nen saa­ris­to­lais­lei­pä

Pie­ni ja ha­po­kas puo­luk­ka on upea raa­ka-ai­ne. Ke­sy­tä puo­luk­ka lei­po­mal­la se saa­ris­to­lais­lei­pään. Me­he­vä, puo­lu­koil­la ryy­di­tet­ty lei­pä käy syk­syyn, jou­luun, ju­han­nuk­seen, ke­vää­seen – ihan mi­hin ta­han­sa ti­lan­tee­seen. Mut­ta eri­tyi­ses­ti juu­ri jou­luun.

Paah­det­tu lo­hi­fi­le päh­ki­nä­kuor­ru­tuk­sel­la

Pais­tet­tu lohi päh­ki­nä-yrt­ti­kuor­rut­teel­la on ren­toa juh­la­ruo­kaa, joka syn­tyy vai­vat­to­mas­ti puo­les­sa tun­nis­sa. Päh­ki­nä-yrt­ti­kuor­ru­tet­ta on help­po va­ri­oi­da oman maun mu­kaan – sak­san­päh­ki­nät voi vaih­taa vaik­ka­pa has­sel­päh­ki­nöi­hin ja leh­ti­per­sil­jan ko­ri­an­te­riin.

Pu­na­juu­ri-pals­ter­nak­kag­ra­tii­ni

Uu­nis­ta ko­ho­aa iha­na juu­res­vuo­an tuok­su. Siel­lä pu­na­juu­ri ja pals­ter­nak­ka kie­tou­tu­vat tois­ten­sa mu­he­viin aro­mei­hin. Help­po vuo­ka kyp­syy lä­hes it­sek­seen ja so­pii lois­ta­vas­ti vaik­ka­pa ka­lan tai riis­tan seu­raan.

Di­jo­nin­si­na­pil­la graa­vat­tu sii­ka

Di­jo­nin­si­nap­pi maus­taa graa­vi­sii­an lem­pe­än te­rä­väk­si. Ko­koa graa­vi­sii­as­ta, sii­de­ri­vii­nie­ti­kal­la maus­te­tus­ta sme­ta­nas­ta ja pie­nis­tä ruis­lei­pä­las­tuis­ta her­kul­li­nen al­ku­ruo­ka tai pik­ku­suo­lai­nen glö­gi­la­sil­li­sen kyl­keen.

Jou­lu­mi­mo­sat ja ra­pe­at fi­lo­si­ka­rit

Haas­tam­me glö­gin se­koit­ta­mal­la jou­lui­sen mi­mo­san ja pais­ta­mal­la sen pa­rik­si fe­ta­juus­tol­la, yr­teil­lä ja ka­nan­mu­nal­la täy­te­tyt ra­pe­at fi­lo­si­ka­rit. Ne mais­tu­vat kuu­mi­na tai kyl­mi­nä.

Suo­lai­set kek­sit ja juus­tok­rans­si

Ko­koa pe­rin­tei­nen juus­to­tar­jo­tin jou­lun kun­ni­ak­si krans­sin muo­toon. Yr­teil­lä maus­te­tut juus­to­kek­sit so­pi­vat juus­to­tar­jot­ti­mel­le he­del­mien, hil­lo­jen ja mar­jo­jen kera. Voit koo­ta tar­jot­ti­mel­le myös suo­lai­sia an­ti­pas­to­ja.

Lue Myös

Joulu maistuu piparkakulta: 11 ihanaa reseptiä

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Joulu maistuu piparkakulta: 11 ihanaa reseptiä

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Mansikkainen masariinitorttu

Mansikkainen masariinitorttu

Photography: Reetta Pasanen

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2