Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Re­sep­tit ja ku­vat Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to

10.12.2022

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Maistuuko joulu joka vuosi samalta? Jos kaipaat vaihtelua joulun makuihin, kurkista nämä herkulliset ja juhlavat reseptit.

Peh­meä pu­na­juu­ri­ca­e­sar

Ra­kas ro­sol­li on haas­tet­tu. Pu­na­juu­ri­ca­e­sar­sa­laat­ti vii­meis­tel­lään ra­peil­la saa­ris­to­lais­lei­päk­ru­ton­geil­la.

Pais­tet­tu vuo­hen­juus­to ja vii­ku­nat taa­te­li­sii­ra­pil­la

Vuo­hen­juus­to pais­tuu uu­nis­sa her­kul­li­sen peh­me­äk­si ja py­syy ka­sas­sa, kun se kää­räis­tään il­ma­kui­va­tun kin­kun si­säl­le. Juus­to tar­jo­taan kyp­sen­net­ty­jen vii­ku­noi­den ja ma­ke­an taa­te­li­sii­ra­pin kera.

Juh­la­va vii­ku­na­pos­su

Kink­ku, olet­ko se sinä? Kink­kua no­pe­am­pi pää­ruo­ka on ita­li­ais­tyyp­pi­nen pos­sun­fi­lee. Pu­na­vii­ni­vii­ku­nat te­ke­vät sii­tä juh­la­van, ja li­säk­keek­si so­pi­vat esi­mer­kik­si jou­lu­laa­ti­kot.

Vege-wel­ling­ton

Tai­ki­na­kuo­ren al­la kyp­syy mys­ki­kur­pit­sa-met­sä­sie­ni­täy­te. Kas­vis­syö­jän jou­lui­nen wel­ling­ton paah­tuu kau­niik­si uu­nis­sa. Vege-wel­ling­to­nia saat­te­lee help­po port­vii­ni­kas­ti­ke.

Po­ro­car­pac­cio ja paah­det­tu juu­ri­sel­le­ri

Jäi­nen po­ro­fi­lee lei­ka­taan pa­pe­ri­no­huik­si vii­pa­leik­si ja nau­ti­taan aro­mik­kaan juu­ri­sel­le­rin ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­ten kera. Juh­la­va al­ku­ruo­ka val­mis­tuu hel­pos­ti noin puo­les­sa­tois­ta tun­nis­sa. Suo­ma­lais­hen­ki­sen car­pac­ci­on her­kul­li­suu­den sa­lai­suus on laa­duk­kaas­sa riis­ta­li­has­sa ja aro­mik­kaas­sa juu­ri­sel­le­ris­sä. Ohu­ek­si sii­vu­te­tut liha ja juu­ri­sel­le­ri yh­des­sä par­me­saa­nin ja sit­ruu­nan kans­sa ovat suus­sa­su­la­va yh­dis­tel­mä. Po­ron voi ha­lu­tes­saan kor­va­ta jol­la­kin muul­la riis­tal­la.

Puo­luk­kai­nen saa­ris­to­lais­lei­pä

Pie­ni ja ha­po­kas puo­luk­ka on upea raa­ka-ai­ne. Ke­sy­tä puo­luk­ka lei­po­mal­la se saa­ris­to­lais­lei­pään. Me­he­vä, puo­lu­koil­la ryy­di­tet­ty lei­pä käy syk­syyn, jou­luun, ju­han­nuk­seen, ke­vää­seen – ihan mi­hin ta­han­sa ti­lan­tee­seen. Mut­ta eri­tyi­ses­ti juu­ri jou­luun.

Paah­det­tu lo­hi­fi­le päh­ki­nä­kuor­ru­tuk­sel­la

Pais­tet­tu lohi päh­ki­nä-yrt­ti­kuor­rut­teel­la on ren­toa juh­la­ruo­kaa, joka syn­tyy vai­vat­to­mas­ti puo­les­sa tun­nis­sa. Päh­ki­nä-yrt­ti­kuor­ru­tet­ta on help­po va­ri­oi­da oman maun mu­kaan – sak­san­päh­ki­nät voi vaih­taa vaik­ka­pa has­sel­päh­ki­nöi­hin ja leh­ti­per­sil­jan ko­ri­an­te­riin.

Pu­na­juu­ri-pals­ter­nak­kag­ra­tii­ni

Uu­nis­ta ko­ho­aa iha­na juu­res­vuo­an tuok­su. Siel­lä pu­na­juu­ri ja pals­ter­nak­ka kie­tou­tu­vat tois­ten­sa mu­he­viin aro­mei­hin. Help­po vuo­ka kyp­syy lä­hes it­sek­seen ja so­pii lois­ta­vas­ti vaik­ka­pa ka­lan tai riis­tan seu­raan.

Di­jo­nin­si­na­pil­la graa­vat­tu sii­ka

Di­jo­nin­si­nap­pi maus­taa graa­vi­sii­an lem­pe­än te­rä­väk­si. Ko­koa graa­vi­sii­as­ta, sii­de­ri­vii­nie­ti­kal­la maus­te­tus­ta sme­ta­nas­ta ja pie­nis­tä ruis­lei­pä­las­tuis­ta her­kul­li­nen al­ku­ruo­ka tai pik­ku­suo­lai­nen glö­gi­la­sil­li­sen kyl­keen.

Jou­lu­mi­mo­sat ja ra­pe­at fi­lo­si­ka­rit

Haas­tam­me glö­gin se­koit­ta­mal­la jou­lui­sen mi­mo­san ja pais­ta­mal­la sen pa­rik­si fe­ta­juus­tol­la, yr­teil­lä ja ka­nan­mu­nal­la täy­te­tyt ra­pe­at fi­lo­si­ka­rit. Ne mais­tu­vat kuu­mi­na tai kyl­mi­nä.

Suo­lai­set kek­sit ja juus­tok­rans­si

Ko­koa pe­rin­tei­nen juus­to­tar­jo­tin jou­lun kun­ni­ak­si krans­sin muo­toon. Yr­teil­lä maus­te­tut juus­to­kek­sit so­pi­vat juus­to­tar­jot­ti­mel­le he­del­mien, hil­lo­jen ja mar­jo­jen kera. Voit koo­ta tar­jot­ti­mel­le myös suo­lai­sia an­ti­pas­to­ja.

Lue Myös

Herkullinen juustopiiras on päällystettynä juhlien maukas suolapala

Broilerimole

Broilerimole

Reetta Pasanen

Broilerimolen tomaat­ti­kas­tikkeen salaisuus on tumma suklaa

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

Herkullinen juustopiiras on päällystettynä juhlien maukas suolapala

Broilerimole

Broilerimole

Reetta Pasanen

Broilerimolen tomaat­ti­kas­tikkeen salaisuus on tumma suklaa

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

FABIAN BJORK

Suolaiset keksit ja juustokranssi

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

Tacos al pastor eli possu-ananastacot tirisevät vartaassa hitaasti meheviksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.