Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

19.11.2020

Joulumimosat ja rapeat filosikarit

Haastamme glögin sekoittamalla jouluisen mimosan ja paistamalla sen pariksi fetajuustolla, yrteillä ja kananmunalla täytetyt rapeat filosikarit. Ne maistuvat kuumina tai kylminä.

Jou­lu­mi­mo­sat

5 min • help­po • noin 12 e

4 an­nos­ta

5 dl pro­sec­coa tai kuo­hu­vii­niä

4 kark­ki­kep­piä

1. Kaa­da kyl­mä pro­sec­co la­sei­hin. Nos­ta ko­ris­teek­si kark­ki­kep­pi ja an­na sen hie­man su­laa.

2. Tee ha­lu­tes­sa­si la­sien reu­noil­le kark­ki­ko­ris­tus. Kas­ta reu­nat su­laan val­ko­suk­laa­seen ja dip­paa sen jäl­keen kark­ki­rou­hee­seen.

Fi­lo­si­ka­rit

25 min + pais­ta­mi­seen 15 min • hel­poh­ko • noin 10 e

24 si­ka­ria

16 ark­kia fi­lo­tai­ki­naa (pa­kas­te)

Täy­te:

400 g fe­ta­juus­toa

2 isoa ka­nan­mu­naa

1 dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 rkl hu­na­jaa

¼ tl suo­laa

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria

Voi­te­luun:

6 rkl voi­ta (su­la­tet­tu­na)

1. Su­la­ta tai­ki­na­le­vyt.

2. Tee täy­te. Mu­rus­te­le feta. Vat­kaa ka­nan­mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Yh­dis­tä fe­tan, yrt­tien, hu­na­jan ja maus­tei­den kans­sa.

3. Voi­te­le kak­si tai­ki­na­le­vyä voi­su­lal­la ja nos­ta ne pääl­lek­käin. Leik­kaa nel­jään osaan.

4. Täy­tä juus­to­täyt­teel­lä. Rul­laa pa­lat si­ka­reik­si.

5. Pais­ta fi­lo­si­ka­rei­ta 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. Voit myös ha­lu­tes­sa­si up­po­pais­taa si­ka­rit 180-as­tei­ses­sa ryp­si­öl­jys­sä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Tar­joa kuu­mi­na tai kyl­mi­nä.

Lue Myös

Reetta Pasanen

Mutkaton porkkana-fetapiiras maistuu iltapalalla

Flammkuchen eli liekkileipä kesäkurpitsa- ja kylmä­sa­vu­lo­hi­täyt­teellä

Punajuuri-sinihomejuusto-pekonipiiras

Reetta Pasanen

Mutkaton porkkana-fetapiiras maistuu iltapalalla

Flammkuchen eli liekkileipä kesäkurpitsa- ja kylmä­sa­vu­lo­hi­täyt­teellä

Punajuuri-sinihomejuusto-pekonipiiras

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Nektariini-vuohen­juus­to­lei­päset ovat täydellinen makean ja suolaisen liitto

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.