Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Joulumimosat
5 min • helppo • noin 12 e
4 annosta
5 dl proseccoa tai kuohuviiniä
4 karkkikeppiä
1. Kaada kylmä prosecco laseihin. Nosta koristeeksi karkkikeppi ja anna sen hieman sulaa.
2. Tee halutessasi lasien reunoille karkkikoristus. Kasta reunat sulaan valkosuklaaseen ja dippaa sen jälkeen karkkirouheeseen.
Filosikarit
25 min + paistamiseen 15 min • helpohko • noin 10 e
24 sikaria
16 arkkia filotaikinaa (pakaste)
Täyte:
400 g fetajuustoa
2 isoa kananmunaa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl hunajaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Voiteluun:
6 rkl voita (sulatettuna)
1. Sulata taikinalevyt.
2. Tee täyte. Murustele feta. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Yhdistä fetan, yrttien, hunajan ja mausteiden kanssa.
3. Voitele kaksi taikinalevyä voisulalla ja nosta ne päällekkäin. Leikkaa neljään osaan.
4. Täytä juustotäytteellä. Rullaa palat sikareiksi.
5. Paista filosikareita 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös halutessasi uppopaistaa sikarit 180-asteisessa rypsiöljyssä muutaman minuutin ajan. Tarjoa kuumina tai kylminä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2