Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Joulumimosat ja rapeat filosikarit

Haastamme glögin sekoittamalla jouluisen mimosan ja paistamalla sen pariksi fetajuustolla, yrteillä ja kananmunalla täytetyt rapeat filosikarit. Ne maistuvat kuumina tai kylminä.

Jou­lu­mi­mo­sat

5 min • help­po • noin 12 e

4 an­nos­ta

5 dl pro­sec­coa tai kuo­hu­vii­niä

4 kark­ki­kep­piä

1. Kaa­da kyl­mä pro­sec­co la­sei­hin. Nos­ta ko­ris­teek­si kark­ki­kep­pi ja an­na sen hie­man su­laa.

2. Tee ha­lu­tes­sa­si la­sien reu­noil­le kark­ki­ko­ris­tus. Kas­ta reu­nat su­laan val­ko­suk­laa­seen ja dip­paa sen jäl­keen kark­ki­rou­hee­seen.

Fi­lo­si­ka­rit

25 min + pais­ta­mi­seen 15 min • hel­poh­ko • noin 10 e

24 si­ka­ria

16 ark­kia fi­lo­tai­ki­naa (pa­kas­te)

Täy­te:

400 g fe­ta­juus­toa

2 isoa ka­nan­mu­naa

1 dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 rkl hu­na­jaa

¼ tl suo­laa

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria

Voi­te­luun:

6 rkl voi­ta (su­la­tet­tu­na)

1. Su­la­ta tai­ki­na­le­vyt.

2. Tee täy­te. Mu­rus­te­le feta. Vat­kaa ka­nan­mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Yh­dis­tä fe­tan, yrt­tien, hu­na­jan ja maus­tei­den kans­sa.

3. Voi­te­le kak­si tai­ki­na­le­vyä voi­su­lal­la ja nos­ta ne pääl­lek­käin. Leik­kaa nel­jään osaan.

4. Täy­tä juus­to­täyt­teel­lä. Rul­laa pa­lat si­ka­reik­si.

5. Pais­ta fi­lo­si­ka­rei­ta 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. Voit myös ha­lu­tes­sa­si up­po­pais­taa si­ka­rit 180-as­tei­ses­sa ryp­si­öl­jys­sä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Tar­joa kuu­mi­na tai kyl­mi­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ