Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

21.11.2022

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Kinkkua nopeampi pääruoka on itali­ais­tyyp­pinen possunfilee. Punavii­ni­vii­kunat tekevät siitä juhlavan, ja lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi joululaatikot.

Vii­ku­na­pos­su

noin 1,5 t . hie­man työ­läs . noin 23 e

6 an­nos­ta

noin 1,2 kg por­saan ul­ko­fi­lee­tä

1 ½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 ok­saa ros­ma­rii­nia

2 pu­na­si­pu­lia

Pais­ta­mi­seen:

voi-öl­jy­se­os­ta

Pu­na­vii­ni­vii­ku­nat:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl pu­na­vii­niä

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

6 tuo­ret­ta vii­ku­naa

2 rkl voi­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Ota liha huo­neen­läm­pöön noin tun­ti en­nen val­mis­ta­mis­ta. Hie­ro li­haan suo­laa ja pip­pu­ria.

2. Pais­ta li­haan kau­nis väri pan­nul­la voi-öl­jy­se­ok­ses­sa ros­ma­rii­nin kans­sa. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Pais­ta nii­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti pan­nul­la se­koi­tel­len. Nos­ta liha ja si­pu­lit uu­ni­vuo­kaan. Työn­nä pais­to­läm­pö­mit­ta­ri li­han pak­suim­paan koh­taan.

3. Pais­ta 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes li­han si­sä­läm­pö­ti­la on 70 as­tet­ta. Pei­tä fo­li­ol­la ja an­na ve­täy­tyä 10 mi­nuut­tia.

4. Tee kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Kuul­lo­ta ne kat­ti­las­sa öl­jys­sä kyp­sik­si. Kaa­da kat­ti­laan vii­ni, etik­ka ja hu­na­ja. Kie­hau­ta seos ja kei­tä noin 5 mi­nuut­tia kes­ki­läm­möl­lä. Loh­ko vii­ku­nat ja li­sää ne kat­ti­laan. Jat­ka keit­tä­mis­tä noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää voi, suo­la ja pip­pu­ri.

5. Vii­pa­loi liha. Nos­ta pääl­le pu­na­vii­ni­vii­ku­noi­ta. Li­säk­keek­si so­pi­vat esi­mer­kik­si vih­reä sa­laat­ti ja pe­ru­na­muu­si. Ko­kei­le pos­sua myös jou­lu­laa­ti­koi­den kans­sa tar­jot­tu­na.

Vink­ki: Voit käyt­tää tuo­rei­den vii­ku­noi­den si­jaan kui­vat­tu­ja, ko­ko­nai­sia vii­ku­noi­ta.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Lue Myös

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Kesäkurpitsa mehevöittää myös browniet

Photography: Reetta Pasanen

Gluteenittomat marjamururuudut

Photography: Reetta Pasanen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Kesäkurpitsa mehevöittää myös browniet

Photography: Reetta Pasanen

Gluteenittomat marjamururuudut

Photography: Reetta Pasanen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Mehevät kuningatarpullat

Photography: Reetta Pasanen

Iltapäiväteen klassikot: sitruunaskonssit ja mustikka-karde­mum­ma­hilloke

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.