Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Viikunapossu
noin 1,5 t . hieman työläs . noin 23 e
6 annosta
noin 1,2 kg porsaan ulkofileetä
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
2 oksaa rosmariinia
2 punasipulia
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
Punaviiniviikunat:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl punaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
6 tuoretta viikunaa
2 rkl voita
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Hiero lihaan suolaa ja pippuria.
2. Paista lihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa rosmariinin kanssa. Kuori ja lohko sipulit. Paista niitä muutama minuutti pannulla sekoitellen. Nosta liha ja sipulit uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
3. Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
4. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne kattilassa öljyssä kypsiksi. Kaada kattilaan viini, etikka ja hunaja. Kiehauta seos ja keitä noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Lohko viikunat ja lisää ne kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia. Lisää voi, suola ja pippuri.
5. Viipaloi liha. Nosta päälle punaviiniviikunoita. Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi vihreä salaatti ja perunamuusi. Kokeile possua myös joululaatikoiden kanssa tarjottuna.
Vinkki: Voit käyttää tuoreiden viikunoiden sijaan kuivattuja, kokonaisia viikunoita.
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2