Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

21.11.2022

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Kinkkua nopeampi pääruoka on itali­ais­tyyp­pinen possunfilee. Punavii­ni­vii­kunat tekevät siitä juhlavan, ja lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi joululaatikot.

Vii­ku­na­pos­su

noin 1,5 t . hie­man työ­läs . noin 23 e

6 an­nos­ta

noin 1,2 kg por­saan ul­ko­fi­lee­tä

1 ½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 ok­saa ros­ma­rii­nia

2 pu­na­si­pu­lia

Pais­ta­mi­seen:

voi-öl­jy­se­os­ta

Pu­na­vii­ni­vii­ku­nat:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl pu­na­vii­niä

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

6 tuo­ret­ta vii­ku­naa

2 rkl voi­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Ota liha huo­neen­läm­pöön noin tun­ti en­nen val­mis­ta­mis­ta. Hie­ro li­haan suo­laa ja pip­pu­ria.

2. Pais­ta li­haan kau­nis väri pan­nul­la voi-öl­jy­se­ok­ses­sa ros­ma­rii­nin kans­sa. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Pais­ta nii­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti pan­nul­la se­koi­tel­len. Nos­ta liha ja si­pu­lit uu­ni­vuo­kaan. Työn­nä pais­to­läm­pö­mit­ta­ri li­han pak­suim­paan koh­taan.

3. Pais­ta 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes li­han si­sä­läm­pö­ti­la on 70 as­tet­ta. Pei­tä fo­li­ol­la ja an­na ve­täy­tyä 10 mi­nuut­tia.

4. Tee kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Kuul­lo­ta ne kat­ti­las­sa öl­jys­sä kyp­sik­si. Kaa­da kat­ti­laan vii­ni, etik­ka ja hu­na­ja. Kie­hau­ta seos ja kei­tä noin 5 mi­nuut­tia kes­ki­läm­möl­lä. Loh­ko vii­ku­nat ja li­sää ne kat­ti­laan. Jat­ka keit­tä­mis­tä noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää voi, suo­la ja pip­pu­ri.

5. Vii­pa­loi liha. Nos­ta pääl­le pu­na­vii­ni­vii­ku­noi­ta. Li­säk­keek­si so­pi­vat esi­mer­kik­si vih­reä sa­laat­ti ja pe­ru­na­muu­si. Ko­kei­le pos­sua myös jou­lu­laa­ti­koi­den kans­sa tar­jot­tu­na.

Vink­ki: Voit käyt­tää tuo­rei­den vii­ku­noi­den si­jaan kui­vat­tu­ja, ko­ko­nai­sia vii­ku­noi­ta.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Lue Myös

Photography: Reetta Pasanen

Grillaa maissit herkullisiksi ribseiksi

Photography: Reetta Pasanen

Grillatut sinisimpukat valmistuvat nopeasti ja helposti

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Photography: Reetta Pasanen

Grillaa maissit herkullisiksi ribseiksi

Photography: Reetta Pasanen

Grillatut sinisimpukat valmistuvat nopeasti ja helposti

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

Hanna Linnakko

Helppo ja herkullinen shaksuka

Hanna Linnakko

Amerikkalaiset pikkuletut ovat aamiaisklassikko

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2