FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Pehmeä punajuuricaesar
20 min • helppo • 10 e
4 annosta
450 g kypsiä punajuuria
½ tl suolaa
1 hapokas omena
100 g saaristolaisleipäviipaleita
2 rkl voita
2 rkl kapriksia
Jogurtticaesarkastike:
3 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl majoneesia
1 dl raastettua parmesaania
2 rkl sitruunamehua
2 rkl raastettua piparjuurta
2 tl dijoninsinappia
ripaus sokeria ja suolaa
Päälle:
raastettua piparjuurta
parmesaanilastuja
1. Valmista ensin kastike. Murskaa anjovisfileet kulhossa haarukalla. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mittaa joukkoon loput kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Maista ja mausta ripauksella sokeria ja suolaa.
2. Kuivaa punajuurien pinta talouspaperilla ja leikkaa punajuuret viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa. Huuhtele omena, kuivaa ja poista omenakota omenaporalla, leikkaa viipaleiksi. Kuutioi saaristolaisleipäviipaleet. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää leipäkuutiot ja paista muutama minuutti, kunnes leivät ovat rapeita.
3. Lado tarjoiluvadille punajuuri- ja omenaviipaleita, kapriksia ja caesarkastiketta kerroksittain. Ripottele päälle saaristolaisleipäkrutongit. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Viimeistele parmesaanilastuilla.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2