Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Pehmeä punajuuricaesar haastaa rosollin joulupöydässä

Punajuu­ri­ca­e­sar­sa­laatti haastaa rosollin joulupöydässä. Se viimeistellään rapeilla saaris­to­lais­lei­päk­ru­ton­geilla.

Peh­meä pu­na­juu­ri­ca­e­sar

20 min • help­po • 10 e

4 an­nos­ta

450 g kyp­siä pu­na­juu­ria

½ tl suo­laa

1 ha­po­kas ome­na

100 g saa­ris­to­lais­lei­pä­vii­pa­lei­ta

2 rkl voi­ta

2 rkl kap­rik­sia

Jo­gurt­ti­ca­e­sar­kas­ti­ke:

3 an­jo­vis­fi­lee­tä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 dl ma­jo­nee­sia

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

ri­paus so­ke­ria ja suo­laa

Pääl­le:

raas­tet­tua pi­par­juur­ta

par­me­saa­ni­las­tu­ja

1. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke. Murs­kaa an­jo­vis­fi­leet kul­hos­sa haa­ru­kal­la. Kuo­ri ja raas­ta jouk­koon val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Mit­taa jouk­koon lo­put kas­tik­keen ai­nek­set ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Mais­ta ja maus­ta ri­pauk­sel­la so­ke­ria ja suo­laa.

2. Kui­vaa pu­na­juu­rien pin­ta ta­lous­pa­pe­ril­la ja leik­kaa pu­na­juu­ret vii­pa­leik­si. Ri­pot­te­le vii­pa­leil­le suo­laa. Huuh­te­le ome­na, kui­vaa ja pois­ta ome­na­ko­ta ome­na­po­ral­la, leik­kaa vii­pa­leik­si. Kuu­ti­oi saa­ris­to­lais­lei­pä­vii­pa­leet. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la, li­sää lei­pä­kuu­ti­ot ja pais­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes lei­vät ovat ra­pei­ta.

3. Lado tar­joi­lu­va­dil­le pu­na­juu­ri- ja ome­na­vii­pa­lei­ta, kap­rik­sia ja ca­e­sar­kas­ti­ket­ta ker­rok­sit­tain. Ri­pot­te­le pääl­le saa­ris­to­lais­lei­päk­ru­ton­git. Raas­ta pääl­le tuo­ret­ta pi­par­juur­ta. Vii­meis­te­le par­me­saa­ni­las­tuil­la.

FABIAN BJORK

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ