Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Kuuma omenasiiderimargarita
15 min . helppo . 12 euroa
4 annosta
3 dl alkoholitonta omenasiideriä
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
½ dl vastapuristettua sitruunamehua
½ dl agavesiirappia tai hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
8 cl tequilaa
8 cl cointreauta
Koristeeksi:
1 limen mehu
¼ dl hienoa sokeria
2 tl suolaa
kuivattuja omenaviipaleita ja limeviipaleita
1. Koristele ensin kuumaa juomaa kestävän lasin reunat. Purista kulhoon limemehu. Mittaa toiseen kulhoon sokeri ja suola. Kasta lasin reunat ensin kevyesti limemehussa ja sen jälkeen sokeri-suolassa. Käännä lasit ja anna kuivahtaa 5–10 minuuttia.
2. Mittaa kattilaan omenasiideri, appelsiinimehu, sitruunamehu, agavesiirappi ja inkivääri. Kuumenna.
3. Mittaa laseihin tequila ja sitruslikööri. Kaada päälle kuuma omenasiideri-mehu-
seos. Sekoita.
4. Koristele lasin reunat kuivatuilla omenaviipaleilla ja limeviipaleilla.
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Hanna Linnakko
Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Hanna Linnakko
Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.
Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.
Kirsi-Marja Savola
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2