SANNA KEKÄLÄINEN
PUNAJUURI-SINIHOMEJUUSTO-PEKONIPIIRAS
1 t . helpohko . 13 e
10–12 palaa
1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa
Täyte
6 viipaletta pekonia
3 pienehköä, kypsää punajuurta
3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
100 g sinihomejuustoa
100 g maukasta juustoraastetta, esimerkiksi kypsytettyä goudaa
(yrttejä, pekaanipähkinöitä)
1. Sulata taikina. Kauli se ohuemmaksi jauhotetulla pöydällä. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm:n vuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan muutama reikä. Nosta pohjan päälle leivinpaperipala ja painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
2. Tee täyte. Paista pekonit pannulla kypsiksi. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekonit. Viipaloi tai kuutioi punajuuret. Yhdistä kerma ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Ota esipaistettu piiras uunista. Poista leivinpaperi painoineen piiraan päältä.
4. Kaada kerma-munaseos esipaistetulle pohjalle. Lisää murusteltu sinihomejuusto, juustoraaste, punajuuret ja pekoni.
5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Viimeistele halutessasi yrteillä ja pähkinöillä.
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Arto Vuohelainen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.