SANNA KEKÄLÄINEN
PUNAJUURI-SINIHOMEJUUSTO-PEKONIPIIRAS
1 t . helpohko . 13 e
10–12 palaa
1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa
Täyte
6 viipaletta pekonia
3 pienehköä, kypsää punajuurta
3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
100 g sinihomejuustoa
100 g maukasta juustoraastetta, esimerkiksi kypsytettyä goudaa
(yrttejä, pekaanipähkinöitä)
1. Sulata taikina. Kauli se ohuemmaksi jauhotetulla pöydällä. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm:n vuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan muutama reikä. Nosta pohjan päälle leivinpaperipala ja painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
2. Tee täyte. Paista pekonit pannulla kypsiksi. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekonit. Viipaloi tai kuutioi punajuuret. Yhdistä kerma ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Ota esipaistettu piiras uunista. Poista leivinpaperi painoineen piiraan päältä.
4. Kaada kerma-munaseos esipaistetulle pohjalle. Lisää murusteltu sinihomejuusto, juustoraaste, punajuuret ja pekoni.
5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Viimeistele halutessasi yrteillä ja pähkinöillä.
Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.
Martti Järvi
Martti Järvi
Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.
Martti Järvi
Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.
Martti Järvi
Martti Järvi
Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2