Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Piparkakku-suklaalatte
15 min . helppo . 8 euroa
4 annosta
150 g tummaa suklaata
6 dl täysmaitoa
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl fariinisokeria
2 dl espressoa
Pinnalle:
kermavaahtoa, rouhittua suklaata, kanelia ja piparia
1. Paloittele suklaa. Mittaa kattilaan maito, piparkakkumauste ja fariinisokeri. Kuumenna. Lisää suklaa ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
2. Kaada espressoa ja halutessasi rommia (2 cl/lasi) juomalaseihin. Lisää lämmin suklaamaito.
3. Koristele kermavaahdolla, rouhitulla suklaalla, kanelilla ja pipareilla.
Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.
vinkki!
Leivo lämpimien juomien kaveriksi kaksi eri piirakkaa yhdellä pellillä. Lastaa toiselle puolelle kypsää broileria, makeaa päärynää, sinihomejuustoa ja saksanpähkinää ja toiselle puolelle peltiä kasvistäyte purkillisesta grillattua paprikaa ja vuohenjuustoa.
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
FABIAN BJORK
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.
FABIAN BJORK
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.