Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Piparkakku-suklaalatte
15 min . helppo . 8 euroa
4 annosta
150 g tummaa suklaata
6 dl täysmaitoa
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl fariinisokeria
2 dl espressoa
Pinnalle:
kermavaahtoa, rouhittua suklaata, kanelia ja piparia
1. Paloittele suklaa. Mittaa kattilaan maito, piparkakkumauste ja fariinisokeri. Kuumenna. Lisää suklaa ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
2. Kaada espressoa ja halutessasi rommia (2 cl/lasi) juomalaseihin. Lisää lämmin suklaamaito.
3. Koristele kermavaahdolla, rouhitulla suklaalla, kanelilla ja pipareilla.
Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.
vinkki!
Leivo lämpimien juomien kaveriksi kaksi eri piirakkaa yhdellä pellillä. Lastaa toiselle puolelle kypsää broileria, makeaa päärynää, sinihomejuustoa ja saksanpähkinää ja toiselle puolelle peltiä kasvistäyte purkillisesta grillattua paprikaa ja vuohenjuustoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2