Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Gorgonzola-saksanpähkinäpasta
20 min . helppo . 9,50 e
6 pikkuannosta
300 g pastaa (esim tagliatelle tai muu nauhapasta)
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
1 dl kuohukermaa
150 g gorgonzolaa
1 dl raastettua parmesaania
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
(lehtipersiljaa tai salviaa)
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja paahda niitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Ota pähkinät sivuun odottamaan.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pannulla voissa kypsäksi miedohkolla lämmöllä. Varo, ettei sipuli pala.
4. Lisää pannulle kerma. Anna lämmetä. Lisää gorgonzola pieninä nokareina ja anna sen sulaa.
5. Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kerma-juustoseos. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
6. Viimeistele parmesaanilla, pippurilla ja paahdetuilla pähkinöillä. Lisää halutessasi yrttejä.
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Vinkki: tämän alkuruuan kanssa pääruuaksi sopii esimerkiksi Viikunapossu.
Martti Järvi
Martti Järvi
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.