Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Gorgonzola-saksanpähkinäpasta
20 min . helppo . 9,50 e
6 pikkuannosta
300 g pastaa (esim tagliatelle tai muu nauhapasta)
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
1 dl kuohukermaa
150 g gorgonzolaa
1 dl raastettua parmesaania
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
(lehtipersiljaa tai salviaa)
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja paahda niitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Ota pähkinät sivuun odottamaan.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pannulla voissa kypsäksi miedohkolla lämmöllä. Varo, ettei sipuli pala.
4. Lisää pannulle kerma. Anna lämmetä. Lisää gorgonzola pieninä nokareina ja anna sen sulaa.
5. Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kerma-juustoseos. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
6. Viimeistele parmesaanilla, pippurilla ja paahdetuilla pähkinöillä. Lisää halutessasi yrttejä.
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Vinkki: tämän alkuruuan kanssa pääruuaksi sopii esimerkiksi Viikunapossu.
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2