Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

8.12.2022

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Tuo juhlasesongin pöytään italialaisväriä pähkinäisellä pastalla, joka sopii alkuruuaksi tai isompina annoksina pääruuaksi.

Gor­gon­zo­la-sak­san­päh­ki­nä­pas­ta

20 min . help­po . 9,50 e

6 pik­ku­an­nos­ta

300 g pas­taa (esim tag­li­a­tel­le tai muu nau­ha­pas­ta)

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 rkl voi­ta

1 dl kuo­hu­ker­maa

150 g gor­gon­zo­laa

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 dl paah­det­tu­ja, rou­hit­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä

(leh­ti­per­sil­jaa tai sal­vi­aa)

1. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Rou­hi sak­san­päh­ki­nät kar­ke­as­ti ja paah­da nii­tä kui­val­la pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti. Ota päh­ki­nät si­vuun odot­ta­maan.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Kuul­lo­ta se pan­nul­la vois­sa kyp­säk­si mie­doh­kol­la läm­möl­lä. Varo, et­tei si­pu­li pala.

4. Li­sää pan­nul­le ker­ma. An­na läm­me­tä. Li­sää gor­gon­zo­la pie­ni­nä no­ka­rei­na ja an­na sen su­laa.

5. Yh­dis­tä kei­tet­ty, va­lu­tet­tu pas­ta ja ker­ma-juus­to­se­os. Li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man pas­tan kei­tin­vet­tä.

6. Vii­meis­te­le par­me­saa­nil­la, pip­pu­ril­la ja paah­de­tuil­la päh­ki­nöil­lä. Li­sää ha­lu­tes­sa­si yrt­te­jä.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Vink­ki: tä­män al­ku­ruu­an kans­sa pää­ruu­ak­si so­pii esi­mer­kik­si Vii­ku­na­pos­su.

Lue Myös

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Martti Järvi

Parhaat marjareseptit x 10

Piparkakkumauste, appelsiininkuori ja espresso maustavat ihanan kahvikakun

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Martti Järvi

Parhaat marjareseptit x 10

Piparkakkumauste, appelsiininkuori ja espresso maustavat ihanan kahvikakun

Jouluinen mutakakku maistuu valkosuklaalta

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Grillaa rapsakat kesäkur­pit­sa­hal­lou­mi­pihvit

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.