Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Gorgonzola-saksanpähkinäpasta
20 min . helppo . 9,50 e
6 pikkuannosta
300 g pastaa (esim tagliatelle tai muu nauhapasta)
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
1 dl kuohukermaa
150 g gorgonzolaa
1 dl raastettua parmesaania
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
(lehtipersiljaa tai salviaa)
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja paahda niitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Ota pähkinät sivuun odottamaan.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pannulla voissa kypsäksi miedohkolla lämmöllä. Varo, ettei sipuli pala.
4. Lisää pannulle kerma. Anna lämmetä. Lisää gorgonzola pieninä nokareina ja anna sen sulaa.
5. Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kerma-juustoseos. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
6. Viimeistele parmesaanilla, pippurilla ja paahdetuilla pähkinöillä. Lisää halutessasi yrttejä.
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Vinkki: tämän alkuruuan kanssa pääruuaksi sopii esimerkiksi Viikunapossu.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2