Artikkeli
Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

San­na Ke­kä­läi­nen Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Mehevät kuningatarpullat

Näissä mehevissä pullissa on marjaisat kierteet, päälle sivellään amerik­ka­lais­tyyp­pistä tuore­juus­to­kuor­ru­tusta. Jos haluat oikaista, paista pullat kaupan valmiista taikinasta.

Ku­nin­ga­tar­pul­lat

40 min + 2 t . työ­läs . 12 e

noin 12 kpl

2 ½ dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

25 g hii­vaa

1 ka­nan­mu­na

1 dl so­ke­ria

1 tl kar­de­mum­maa

½ tl suo­laa

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Täy­te:

100 g tuo­re­juus­toa (Phi­la­delp­hia)

2 rkl to­mu­so­ke­ria

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

½ dl va­del­ma­hil­loa

3 dl mar­jo­ja (mus­ti­koi­ta ja/tai va­del­mia)

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

Pääl­le:

tuo­re­juus­to­kuor­ru­tus­ta, oh­je al­la

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää muna, so­ke­ri ja maus­teet. Alus­ta jau­hot vä­hi­tel­len tai­ki­naan ja li­sää lop­pu­vai­hees­sa jouk­koon peh­meä voi. Vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si ja ko­ho­ta lii­nan al­la läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa noin puo­li tun­tia.

2. Kau­li ko­hon­nut tai­ki­na le­vyk­si (50 x 35 cm). Le­vi­tä pääl­le hil­lol­la not­kis­tet­tu tuo­re­juus­to. Ri­pot­te­le pääl­le mar­jat ja kää­räi­se rul­lal­le. Ni­pis­te­le sau­ma­koh­ta tiu­kas­ti kiin­ni. Leik­kaa tan­ko 12 pa­lak­si ja nos­ta pa­lat muf­fi­ni­pel­lin voi­del­tui­hin ko­loi­hin. An­na ko­ho­ta uu­del­leen pei­tet­tyi­nä läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa.

3. Voi­te­le pul­lat mu­nal­la. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia. Tark­kai­le pais­toa.

4. Vii­meis­te­le pul­lat ha­lu­tes­sa­si tuo­re­juus­to­kuor­ru­tuk­sel­la. Le­vi­tä se jääh­ty­neil­le pul­lil­le.

Vink­ki! Oi­kai­se ja lei­vo pul­lat kau­pan val­miis­ta pa­kas­te­tai­ki­nas­ta.

Tuo­re­juus­to­kuor­ru­tus pul­lil­le

5 min . help­po . 4 e

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 rkl huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

½ dl to­mu­so­ke­ria

(sit­ruu­na­me­hua)

1. Tee kuor­ru­tus. Vat­kaa voi ja tuo­re­juus­to se­kai­sin. Li­sää to­mu­so­ke­ri ja ohen­na tar­vit­ta­es­sa sit­ruu­na­me­hul­la.

2. Lai­ta seos pur­so­tus­pus­siin ja pur­so­ta pul­lil­le rai­doik­si. Voit myös lu­si­koi­da pul­lien pääl­le.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ