Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

San­na Ke­kä­läi­nen Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

11.8.2022

Mehevät kuningatarpullat

Näissä mehevissä pullissa on marjaisat kierteet, päälle sivellään amerik­ka­lais­tyyp­pistä tuore­juus­to­kuor­ru­tusta. Jos haluat oikaista, paista pullat kaupan valmiista taikinasta.

Ku­nin­ga­tar­pul­lat

40 min + 2 t . työ­läs . 12 e

noin 12 kpl

2 ½ dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

25 g hii­vaa

1 ka­nan­mu­na

1 dl so­ke­ria

1 tl kar­de­mum­maa

½ tl suo­laa

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Täy­te:

100 g tuo­re­juus­toa (Phi­la­delp­hia)

2 rkl to­mu­so­ke­ria

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

½ dl va­del­ma­hil­loa

3 dl mar­jo­ja (mus­ti­koi­ta ja/tai va­del­mia)

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

Pääl­le:

tuo­re­juus­to­kuor­ru­tus­ta, oh­je al­la

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää muna, so­ke­ri ja maus­teet. Alus­ta jau­hot vä­hi­tel­len tai­ki­naan ja li­sää lop­pu­vai­hees­sa jouk­koon peh­meä voi. Vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si ja ko­ho­ta lii­nan al­la läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa noin puo­li tun­tia.

2. Kau­li ko­hon­nut tai­ki­na le­vyk­si (50 x 35 cm). Le­vi­tä pääl­le hil­lol­la not­kis­tet­tu tuo­re­juus­to. Ri­pot­te­le pääl­le mar­jat ja kää­räi­se rul­lal­le. Ni­pis­te­le sau­ma­koh­ta tiu­kas­ti kiin­ni. Leik­kaa tan­ko 12 pa­lak­si ja nos­ta pa­lat muf­fi­ni­pel­lin voi­del­tui­hin ko­loi­hin. An­na ko­ho­ta uu­del­leen pei­tet­tyi­nä läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa.

3. Voi­te­le pul­lat mu­nal­la. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia. Tark­kai­le pais­toa.

4. Vii­meis­te­le pul­lat ha­lu­tes­sa­si tuo­re­juus­to­kuor­ru­tuk­sel­la. Le­vi­tä se jääh­ty­neil­le pul­lil­le.

Vink­ki! Oi­kai­se ja lei­vo pul­lat kau­pan val­miis­ta pa­kas­te­tai­ki­nas­ta.

Tuo­re­juus­to­kuor­ru­tus pul­lil­le

5 min . help­po . 4 e

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 rkl huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

½ dl to­mu­so­ke­ria

(sit­ruu­na­me­hua)

1. Tee kuor­ru­tus. Vat­kaa voi ja tuo­re­juus­to se­kai­sin. Li­sää to­mu­so­ke­ri ja ohen­na tar­vit­ta­es­sa sit­ruu­na­me­hul­la.

2. Lai­ta seos pur­so­tus­pus­siin ja pur­so­ta pul­lil­le rai­doik­si. Voit myös lu­si­koi­da pul­lien pääl­le.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Lue Myös

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Sitruunainen hollan­dai­se­kastike ahvenfileille

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.