Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Sillisalaatti
25 min . helppo . noin 14 e
4–6 annosta
6 viipaletta saaristolaisleipää
1 rkl rypsiöljyä
2 hoikkaa kesäpunasipulia
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl sokeria
¼ tl mustapippuria
½ pieni kurkku
4 retiisiä
1 prk (120 g) smetanaa
2 matjessillifileetä
6 oksaa tilliä
3 rkl mätiä
3 keitettyä kananmunaa
1. Revi leipä paloiksi. Paista palat pannulla öljyssä rapeiksi. Laita talouspaperille valumaan.
2. Viipaloi sipulit varsineen. Laita ne sitruunamehun, suolan, sokerin ja pippurin kanssa pieneen kulhoon.
3. Leikkaa kurkku kuorettomiksi, siemenettömiksi kuutioiksi. Viipaloi retiisit.
4. Nosta lautasille tai vadille viipaloitua matjessilliä, rapeaa leipää, sipulia, kurkkua, retiisiä ja smetanaa. Viimeistele tillillä, mädillä ja keitetyillä kananmunanlohkoilla.
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2