Artikkeli
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Sillivati tuo raikkaita skandinaavisia makuja varhais­pe­ru­noiden ja muiden kauden herkkujen seuraksi.

Sil­li­sa­laat­ti

25 min . help­po . noin 14 e

4–6 an­nos­ta

6 vii­pa­let­ta saa­ris­to­lais­lei­pää

1 rkl ryp­si­öl­jyä

2 hoik­kaa ke­sä­pu­na­si­pu­lia

2 tl sit­ruu­na­me­hua

½ tl suo­laa

¼ tl so­ke­ria

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria

½ pie­ni kurk­ku

4 re­tii­siä

1 prk (120 g) sme­ta­naa

2 mat­jes­sil­li­fi­lee­tä

6 ok­saa til­liä

3 rkl mä­tiä

3 kei­tet­tyä ka­nan­mu­naa

1. Revi lei­pä pa­loik­si. Pais­ta pa­lat pan­nul­la öl­jys­sä ra­peik­si. Lai­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

2. Vii­pa­loi si­pu­lit var­si­neen. Lai­ta ne sit­ruu­na­me­hun, suo­lan, so­ke­rin ja pip­pu­rin kans­sa pie­neen kul­hoon.

3. Leik­kaa kurk­ku kuo­ret­to­mik­si, sie­me­net­tö­mik­si kuu­ti­oik­si. Vii­pa­loi re­tii­sit.

4. Nos­ta lau­ta­sil­le tai va­dil­le vii­pa­loi­tua mat­jes­sil­liä, ra­pe­aa lei­pää, si­pu­lia, kurk­kua, re­tii­siä ja sme­ta­naa. Vii­meis­te­le til­lil­lä, mä­dil­lä ja kei­te­tyil­lä ka­nan­mu­nan­loh­koil­la.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ