Artikkeli
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Grillaa rapsakat kesäkur­pit­sa­hal­lou­mi­pihvit

Kesäkur­pit­sa­pih­vi­tai­kinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Gril­la­tut ke­sä­kur­pit­sa­hal­lou­mi­pih­vit

30 min . help­po . 6 e

4 an­nos­ta

1 (300 g) ke­sä­kur­pit­sa

1 pkt (200 g) hal­lou­mia

½ dl hie­non­net­tua mint­tua

1 ka­nan­mu­na

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä

1. Pese ke­sä­kur­pit­sa. Raas­ta ke­sä­kur­pit­sa ja hal­lou­mi raas­ti­men kar­ke­al­la te­räl­lä. Nos­ta raas­te­se­os sii­vi­lään ja an­na te­key­tyä 10 mi­nuut­tia, jol­loin ke­sä­kur­pit­sas­ta ir­to­aa nes­tet­tä. Pu­ris­te­le raas­te­se­os sii­vi­läs­sä, jol­loin yli­mää­räi­set nes­teet va­lu­vat pois.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa raas­te­se­ok­seen mint­tu ja ka­nan­mu­na sekä ri­paus mus­ta­pip­pu­ria.

3. Kuu­men­na pa­ri­la. Voi­te­le pa­ri­la­pan­nu öl­jyl­lä. Nos­te­le pan­nul­le ke­sä­kur­pit­sa-hal­lou­mi­raas­tet­ta, muo­toi­le pih­veik­si ja pais­ta kes­ki­läm­möl­lä noin 3 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin, kun­nes pih­vit ovat kau­niin rus­kei­ta. An­na pih­vin pais­tua kun­nol­la en­nen kään­tä­mis­tä. Yh­teen­sä tai­ki­nas­ta tu­lee kah­dek­san pih­viä. Tar­joi­le ke­sä­kur­pit­sa­pih­vien kans­sa esi­mer­kik­si tsat­si­kia.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ