Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Grillatut kesäkurpitsahalloumipihvit
30 min . helppo . 6 e
4 annosta
1 (300 g) kesäkurpitsa
1 pkt (200 g) halloumia
½ dl hienonnettua minttua
1 kananmuna
ripaus mustapippuria
Paistamiseen:
öljyä
1. Pese kesäkurpitsa. Raasta kesäkurpitsa ja halloumi raastimen karkealla terällä. Nosta raasteseos siivilään ja anna tekeytyä 10 minuuttia, jolloin kesäkurpitsasta irtoaa nestettä. Puristele raasteseos siivilässä, jolloin ylimääräiset nesteet valuvat pois.
2. Sekoita kulhossa raasteseokseen minttu ja kananmuna sekä ripaus mustapippuria.
3. Kuumenna parila. Voitele parilapannu öljyllä. Nostele pannulle kesäkurpitsa-halloumiraastetta, muotoile pihveiksi ja paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita. Anna pihvin paistua kunnolla ennen kääntämistä. Yhteensä taikinasta tulee kahdeksan pihviä. Tarjoile kesäkurpitsapihvien kanssa esimerkiksi tsatsikia.
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2