Reseptit Koti ja keittiön arkistot, kuvat Fabian Björk, Hanna Linnakko, Martti Järvi ja Arto Vuohelainen
Kinuskinen omena-ohrauunipuuro
Orhasuurimoista ja omenoista keitetyn uunipuuron päälle lastataan kypsentämisen loppuvaiheessa voita, pekaanipähkinöitä ja fariinisokeria. Puuro saa ihanan kinuskisen pinnan!
Taatelinen suklaa-chiapuuro
Tämä ihana vegaaninen jälkiruokapuuro kruunaa viikonlopun pitkät aamiaiset ja brunssit. Tarjoa puuro kuohkeaksi vatkatun kookoskerman, tuoreiden marjojen ja suklaanibsien kera.
Korvapuustin makuinen puuro mustikkahillolla
Kun yhdistää korvapuustin maut kaurapuuroon ja lusikoi päälle itse tehdyn mustikkahillon, niin koko päivä saa kultareunan.
Puolukka-mantelituorepuuro
Paahdetusta manteleista ja puolukoista soseutetun tuorepuuron salaisuus on kauramannassa, joka tekee rakenteesta vispipuuromaisen kuohkean. Makeutta puuroon tuo taatelit, hunaja ja banaani. Rakenne sakeutuu, kun se saa tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Pehmeä tyrnivispipuuro ja vaniljarahkaa
Pehmeä vispipuuro keitetään kauramannasta sekä omena- ja tyrnitäysmehusta. Sähkövatkaimella kuohkeaksi vatkattu puuro maustetaan vielä kookoslastuilla ja vaniljarahkalla.
Photography: Reetta Pasanen
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2