Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Punajuuri-inkiväärismoothie
5 min • helppo • 8 e
4 annosta
1 pakastettu banaani
5 dl punajuurimehua
1 dl jäisiä mustaherukoita
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 rkl tahinitahnaa
1–2 rkl hunajaa
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1. Pakasta banaani kuorittuna ja paloiteltuna hyvissä ajoin etukäteen.
2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.
Täyteläinen smoothie syntyy punajuurimehusta, mustaherukoista ja maitorahkasta. Smoothie maustetaan tahinitahnalla ja inkiväärillä. Pakastetut banaanit antavat juomalle ihanan kuohkean rakenteen ja makeutta. Ohje viereisellä sivulla.
Tyrnivispipuuroa ja vaniljarahkaa
45 min • helppo • 12 e
4 annosta
8 dl omenatäysmehua
2 dl tyrnitäysmehua
1 ½ dl kauramannaa
Lisäksi:
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
½ dl kookoslastuja
tuoreita tai pakastettuja marjoja, esimerkiksi karhunvatukoita, mustikoita, tyrnimarjoja
1. Kiehauta kattilassa omenamehu ja tyrnitäysmehu. Vatkaa joukkoon kauramanna. Kypsennä miedolla lämmöllä 8–10 minuuttia.
2. Jäähdytä puuro. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi vispipuuroksi.
3. Annostele puuroa lautasille. Lusikoi päälle vaniljarahkaa. Koristele kookoslastuilla ja marjoilla.
Vinkki! Muistathan jäähdyttää keitetyn puuron kädenlämpöiseksi ennen kuin vatkaat sen kuohkeaksi. Liian kuumana vatkatun vispipuuron kuohkeus lässähtää nopeasti. Kylmänä vatkatusta puurosta taas tulee rakenteeltaan paksumpaa.
Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.
Chiansiemen-suklaakeksit
30 min • helppo • 5 e
15 kpl
½ dl chiansiemeniä
½ dl vettä
75 g sulatettua voita
2 dl mysliä (Fazer-sadonkorjuumysli)
1 dl kaurajauhoja
1 dl ruokosokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1. Mittaa chiansiemenet ja vesi kulhoon. Anna turvota 5–10 minuuttia.
2. Sulata voi. Sekoita chiansiementen joukkoon voisula, mysli, kaurajauhot, ruokosokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
3. Painele seos leivinpaperille uunipellille 25 x 15 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa
3 x 5 cm:n kokoiksi patukoiksi.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
5. Anna jäähtyä kunnolla. Taita patukat levystä irti.
Chiansiemenet tuovat välipala-kekseihin kuitua ja proteiinia. Hyvin säilyvät keksit ovat mainio välipala koululaiselle tai treeneihin mukaan otettavaksi.
Pinaattimunakastoast
10 min • helppo • 5 e
1 annos
2 palaa pakastepinaattia
2 kananmunaa
1–2 rkl vettä
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta
Paistamiseen:
1 rkl öljyä tai voita
Lisäksi:
2 paahtoleipää
2 rkl tuorejuustoa, esimerkiksi aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua
1 tomaatti
basilikaa
2–4 siivua savukalkkunaleikkelettä
1. Sulata pakastepinaattipalat mikrossa. Sekoita joukkoon kananmunat ja vesi. Mausta ripauksella suolaa.
2. Paahda leivät leivänpaahtimella tai kuivalla, kuumalla pannulla. Voitele leivät tuorejuustolla. Huuhtele ja viipaloi tomaatti.
3. Kuumenna tilkka öljyä tai voita paistinpannulla. Lisää munakastaikina. Paista pannulla, kunnes munakas on hyytynyt. Käännä munakas ja ripottele päälle juustoraastetta. Lisää munakkaan keskelle toinen paahtoleipäviipaleista. Käännä munakkaan reunat paahtoleivän päälle.
4. Nosta munakasleipä lautaselle. Lisää päälle tomaattiviipaleita, kalkkunaleikkelettä ja basilikaa. Paina kanneksi päälle paahtoleipäviipale tuorejuustolevite täytettä vasten. Nauti lämpimänä.
Munakasleipä maistuu parhaimmalta vastapaistettuna, muuten leipä pehmenee liikaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2