Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

1.10.2020

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Täyteläinen punajuuri-inkivää­ris­moothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast ovat astetta parempia välipaloja.

Pu­na­juu­ri-in­ki­vää­ris­moot­hie

5 min • help­po • 8 e

4 an­nos­ta

1 pa­kas­tet­tu ba­naa­ni

5 dl pu­na­juu­ri­me­hua

1 dl jäi­siä mus­ta­he­ru­koi­ta

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

3 rkl ta­hi­ni­tah­naa

1–2 rkl hu­na­jaa

2 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Pa­kas­ta ba­naa­ni kuo­rit­tu­na ja pa­loi­tel­tu­na hy­vis­sä ajoin etu­kä­teen.

2. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon ja pyö­räy­tä ta­sai­sek­si juo­mak­si.

Täyteläinen smoothie syntyy punajuurimehusta, mustaherukoista ja maitorahkasta. Smoothie maustetaan tahinitahnalla ja inkiväärillä. Pakastetut banaanit antavat juomalle ihanan kuohkean rakenteen ja makeutta.  Ohje viereisellä sivulla.

Täyteläinen smoothie syntyy punajuurimehusta, mustaherukoista ja maitorahkasta. Smoothie maustetaan tahinitahnalla ja inkiväärillä. Pakastetut banaanit antavat juomalle ihanan kuohkean rakenteen ja makeutta. Ohje viereisellä sivulla.

Tyr­ni­vis­pi­puu­roa ja va­nil­ja­rah­kaa

45 min • help­po • 12 e

4 an­nos­ta

8 dl ome­na­täys­me­hua

2 dl tyr­ni­täys­me­hua

1 ½ dl kau­ra­man­naa

Li­säk­si:

1 prk (200 g) va­nil­ja­rah­kaa

½ dl koo­kos­las­tu­ja

tuo­rei­ta tai pa­kas­tet­tu­ja mar­jo­ja, esi­mer­kik­si kar­hun­va­tu­koi­ta, mus­ti­koi­ta, tyr­ni­mar­jo­ja

1. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa ome­na­me­hu ja tyr­ni­täys­me­hu. Vat­kaa jouk­koon kau­ra­man­na. Kyp­sen­nä mie­dol­la läm­möl­lä 8–10 mi­nuut­tia.

2. Jääh­dy­tä puu­ro. Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la tai yleis­ko­neel­la kuoh­ke­ak­si vis­pi­puu­rok­si.

3. An­nos­te­le puu­roa lau­ta­sil­le. Lu­si­koi pääl­le va­nil­ja­rah­kaa. Ko­ris­te­le koo­kos­las­tuil­la ja mar­joil­la.

Vink­ki! Muis­tat­han jääh­dyt­tää kei­te­tyn puu­ron kä­den­läm­pöi­sek­si en­nen kuin vat­kaat sen kuoh­ke­ak­si. Lii­an kuu­ma­na vat­ka­tun vis­pi­puu­ron kuoh­keus läs­säh­tää no­pe­as­ti. Kyl­mä­nä vat­ka­tus­ta puu­ros­ta taas tu­lee ra­ken­teel­taan pak­sum­paa.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Chi­an­sie­men-suk­laa­kek­sit

30 min • help­po • 5 e

15 kpl

½ dl chi­an­sie­me­niä

½ dl vet­tä

75 g su­la­tet­tua voi­ta

2 dl mys­liä (Fa­zer-sa­don­kor­juu­mys­li)

1 dl kau­ra­jau­ho­ja

1 dl ruo­ko­so­ke­ria

3 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1. Mit­taa chi­an­sie­me­net ja vesi kul­hoon. An­na tur­vo­ta 5–10 mi­nuut­tia.

2. Su­la­ta voi. Se­koi­ta chi­an­sie­men­ten jouk­koon voi­su­la, mys­li, kau­ra­jau­hot, ruo­ko­so­ke­ri, kaa­ka­o­jau­he ja lei­vin­jau­he.

3. Pai­ne­le seos lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le 25 x 15 cm:n ko­koi­sek­si le­vyk­si. Leik­kaa
3 x 5 cm:n ko­koik­si pa­tu­koik­si.

4. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 12–15 mi­nuut­tia.

5. An­na jääh­tyä kun­nol­la. Tai­ta pa­tu­kat le­vys­tä ir­ti.

Chiansiemenet tuovat välipala-kekseihin kuitua ja proteiinia. Hyvin säilyvät keksit ovat mainio välipala koululaiselle tai treeneihin mukaan otettavaksi.

Chiansiemenet tuovat välipala-kekseihin kuitua ja proteiinia. Hyvin säilyvät keksit ovat mainio välipala koululaiselle tai treeneihin mukaan otettavaksi.

Pi­naat­ti­mu­na­kas­to­ast

10 min • help­po • 5 e

1 an­nos

2 pa­laa pa­kas­te­pi­naat­tia

2 ka­nan­mu­naa

1–2 rkl vet­tä

ri­paus suo­laa

1 dl juus­to­raas­tet­ta

Pais­ta­mi­seen:

1 rkl öl­jyä tai voi­ta

Li­säk­si:

2 paah­to­lei­pää

2 rkl tuo­re­juus­toa, esi­mer­kik­si au­rin­ko­kui­va­tuil­la to­maa­teil­la maus­tet­tua

1 to­maat­ti

ba­si­li­kaa

2–4 sii­vua sa­vu­kalk­ku­na­leik­ke­let­tä

1. Su­la­ta pa­kas­te­pi­naat­ti­pa­lat mik­ros­sa. Se­koi­ta jouk­koon ka­nan­mu­nat ja vesi. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa.

2. Paah­da lei­vät lei­vän­paah­ti­mel­la tai kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la. Voi­te­le lei­vät tuo­re­juus­tol­la. Huuh­te­le ja vii­pa­loi to­maat­ti.

3. Kuu­men­na tilk­ka öl­jyä tai voi­ta pais­tin­pan­nul­la. Li­sää mu­na­kas­tai­ki­na. Pais­ta pan­nul­la, kun­nes mu­na­kas on hyy­ty­nyt. Kään­nä mu­na­kas ja ri­pot­te­le pääl­le juus­to­raas­tet­ta. Li­sää mu­nak­kaan kes­kel­le toi­nen paah­to­lei­pä­vii­pa­leis­ta. Kään­nä mu­nak­kaan reu­nat paah­to­lei­vän pääl­le.

4. Nos­ta mu­na­kas­lei­pä lau­ta­sel­le. Li­sää pääl­le to­maat­ti­vii­pa­lei­ta, kalk­ku­na­leik­ke­let­tä ja ba­si­li­kaa. Pai­na kan­nek­si pääl­le paah­to­lei­pä­vii­pa­le tuo­re­juus­to­le­vi­te täy­tet­tä vas­ten. Nau­ti läm­pi­mä­nä.

Munakasleipä maistuu parhaimmalta vastapaistettuna, muuten leipä pehmenee liikaa.

Munakasleipä maistuu parhaimmalta vastapaistettuna, muuten leipä pehmenee liikaa.

Lue Myös

FABIAN BJORK

Raikkaat avokadoskagenit sopivat alkuruoaksi tai lasillisen kaveriksi

FABIAN BJORK

Fetalla täytetyt zaatar-hyrrät syntyvät helposti pakas­te­tai­ki­nasta

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Raikkaat avokadoskagenit sopivat alkuruoaksi tai lasillisen kaveriksi

FABIAN BJORK

Fetalla täytetyt zaatar-hyrrät syntyvät helposti pakas­te­tai­ki­nasta

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.