Opas
Resepti

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Tee ihana korvapuustin makuinen puuro mustikkahillolla

Kun yhdistää korvapuustin maut puuroon ja lusikoi päälle itse tehdyn mustikkahillon, niin koko päivä saa kultareunan.

4–6 an­nos­ta

8 dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 rkl ki­de­so­ke­ria

½ tl suo­laa

4 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

Ka­ne­li­so­ke­ri:

4 rkl su­la­tet­tua voi­ta

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

Pääl­le:

50 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (esim. Phi­la­delp­hia)

1 rkl ke­vyt­mai­toa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

¾ dl to­mu­so­ke­ria

Mus­tik­ka­pi­ka­hil­lo:

3 dl mus­ti­koi­ta

1 dl hil­lo­so­ke­ria

1. Tee en­si mus­tik­ka­hil­lo. Mit­taa mar­jat ja so­ke­ri kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta noin 5 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä.

2. Tee puu­ro. Kuu­men­na kat­ti­las­sa mai­to, so­ke­rit ja suo­la. Li­sää hiu­ta­leet ja kei­tä pak­kauk­seen oh­jeen mu­kaan vä­lil­lä se­koi­tel­len. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä, lai­ta kan­si pääl­le ja an­na hau­tua sil­lä ai­kaa, kun teet pääl­lyk­set.

3. Tee ka­ne­li­so­ke­ri. Su­la­ta voi. Li­sää jouk­koon so­ke­ri ja ka­ne­li. Se­koi­ta puu­roon rai­doik­si.

4. Kuu­men­na tuo­re­juus­toa het­ki mik­ros­sa tai kat­ti­las­sa, kun­nes se muut­tuu löy­sem­mäk­si. Li­sää mai­to ja so­ke­rit.

5. An­nos­te­le mus­tik­ka­hil­lo kul­hoi­hin. Lu­si­koi pääl­le puu­ro. Lai­ta pääl­le tuo­re­juus­to­se­os­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + 10 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 11 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ