Artikkeli

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Tämä ihana vegaaninen jälkiruokapuuro kruunaa viikonlopun pitkät aamiaiset ja brunssit. Tarjoa puuro kuohkeaksi vatkatun kookoskerman, tuoreiden marjojen ja suklaanibsien kera.

Taa­te­li­nen suk­laa-chi­a­puu­ro

4 an­nos­ta

6 dl man­te­li- tai soi­ja­mai­toa

1 dl chi­an­sie­me­niä

3 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

½ tl jau­het­tua ka­ne­lia

1 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1 ba­naa­ni

5 taa­te­lia

(muu­ta­ma kier­ros jau­het­tua va­nil­ja­tan­koa myl­lys­tä)

Tar­joi­luun:

1 prk (200 ml) kyl­mää koo­kos­ker­maa

200 g mar­jo­ja

2 rkl suk­laa­nib­se­jä

1. Mit­taa man­te­li­mai­to, chi­an­sie­me­net, kaa­ka­o­jau­he ja ka­ne­li kul­hoon. Li­sää vaah­te­ra­sii­rap­pi, ba­naa­ni ja taa­te­lit. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si jau­he­tul­la va­nil­ja­tan­gol­la. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la mel­kein ta­sai­sek­si. Mais­ta se­os­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa enem­män vaah­te­ra­sii­rap­pia.

2. Jaa seos an­nos­kul­hoi­hin. Pei­tä kel­mul­la ja an­na ma­ku­jen ta­saan­tua vä­hin­tään tun­nin ajan.

3. Vat­kaa kyl­mä koo­kos­ker­ma ker­ma­vaah­don tyy­li­sek­si se­ok­sek­si. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si vaah­te­ra­sii­ra­pil­la. Lu­si­koi kul­hoi­hin. Ko­ris­te­le mus­ti­koil­la ja suk­laa­nib­seil­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: 3 t 15 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 10 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ