Opas
Resepti

Arto Vuohelainen

Suvi Rüster

Puolukka-mante­li­tuo­re­puuro

Paahdetusta manteleista ja puolukoista soseutetun tuorepuuron salaisuus on kauramannassa, joka tekee rakenteesta vispipuuromaisen kuohkea. Rakenne sakeutuu, kun se saa tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

4 an­nos­ta

3 dl (100 g) ko­ko­nai­sia kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

5 dl rii­si- tai kau­ra­mai­toa

3 dl puo­lu­koi­ta

1 dl mus­ti­koi­ta

1 ba­naa­ni

1 dl kui­vat­tu­ja peh­mei­tä taa­te­lei­ta

1 dl kau­ra­man­naa

3 rkl hu­na­jaa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Paah­da man­te­lei­ta kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la 2–3 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kul­lan rus­kei­ta.

2. Mit­taa kaik­ki puu­ron ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon ja pyö­räy­tä ta­sai­sek­si puu­rok­si. Jos puu­ro tun­tuu lii­an jäy­käl­tä, li­sää rii­si­mai­toa. Ri­pot­te­le pin­nal­le ha­lu­tes­sa­si tuo­rei­ta tai pa­kas­tet­tu­ja puo­lu­koi­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

Huom!

Hin­nat on las­ket­tu sil­lä pe­rus­teel­la, et­tä mar­jat on ke­rät­ty it­se.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ