Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Tämä kakku valmistuu ilman uunia! Marjaisan juustokakun pohjassa piilee hauska yllätys, sillä keksien joukkoon sekoitetaan lakritsijauhetta antamaan uudenlaista ytyä tuttuun kakkuun.

Mar­jai­sat juus­to­kak­ku­ruu­dut

30 min + 6,5 t . hie­man työ­läs . 17 e

noin 12 pa­laa

300 g Di­ges­ti­ve- tai Bas­tog­ne­kek­se­jä

150 g su­la­tet­tua voi­ta

2 tl lak­rit­si­jau­het­ta (esi­mer­kik­si Ur­tek­ram)

Täy­te:

3 lii­va­te­leh­teä

200 g mar­jo­ja (mus­ti­koi­ta ja va­del­mia)

½ dl + 1 ½ dl so­ke­ria

1 tl sit­ruu­na­me­hua

1 va­nil­ja­tan­ko

1 pkt (200 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (Phi­la­delp­hia)

3 dl rans­kan­ker­maa

Tar­joi­luun:

mar­jo­ja, ker­ma­vaah­toa

1. Murs­kaa kek­sit. Yh­dis­tä voi­su­lan ja lak­rit­si­jau­heen kans­sa. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri pie­neh­köön suo­ra­kai­de­vuo­kaan kool­taan noin 26 x 20 cm. Pai­ne­le seos vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vii­le­ään sik­si ajak­si, kun teet täyt­teen.

2. Lai­ta lii­vat­teet li­ko­a­maan väl­jään, kyl­mään ve­teen noin 5 mi­nuu­tik­si.

3. Kei­tä mar­jo­ja ja ½ dl so­ke­ria kat­ti­las­sa 5 mi­nuut­tia. Li­sää sit­ruu­na­me­hu. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta vesi ja liu­o­ta ne mar­ja­se­ok­seen. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si vä­lil­lä se­koi­tel­len.

4. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta sie­me­net kul­hoon. Li­sää tuo­re­juus­to, rans­kan­ker­ma ja lo­put so­ke­ris­ta (1 ½ dl). Vat­kaa si­le­äk­si. Kään­te­le mar­ja­se­ok­sen kans­sa.

5. Kaa­da täy­te vii­len­neel­le kek­si­poh­jal­le. Pei­tä kel­mul­la. Nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään 6 tun­nik­si.

6. Leik­kaa pa­loik­si. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si mar­joil­la, ker­ma­vaah­dol­la ja ma­ren­ki- tai kek­si­mu­ruil­la.

Vink­ki! Käy­tä juus­to­kak­kuun Di­ges­ti­ve- tai mui­ta lem­pi­kek­se­jä­si. Voit myös ha­lu­tes­sa­si se­koi­tel­la eri kek­se­jä, jos kaa­pis­sa sat­tuu ole­maan use­am­man pa­ke­tin jä­mät.

Photography: Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ