Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Marjaisat juustokakkuruudut
30 min + 6,5 t . hieman työläs . 17 e
noin 12 palaa
300 g Digestive- tai Bastognekeksejä
150 g sulatettua voita
2 tl lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
Täyte:
3 liivatelehteä
200 g marjoja (mustikoita ja vadelmia)
½ dl + 1 ½ dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 vaniljatanko
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
3 dl ranskankermaa
Tarjoiluun:
marjoja, kermavaahtoa
1. Murskaa keksit. Yhdistä voisulan ja lakritsijauheen kanssa. Laita leivinpaperi pienehköön suorakaidevuokaan kooltaan noin 26 x 20 cm. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta viileään siksi ajaksi, kun teet täytteen.
2. Laita liivatteet likoamaan väljään, kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
3. Keitä marjoja ja ½ dl sokeria kattilassa 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja liuota ne marjaseokseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
4. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kulhoon. Lisää tuorejuusto, ranskankerma ja loput sokerista (1 ½ dl). Vatkaa sileäksi. Kääntele marjaseoksen kanssa.
5. Kaada täyte viilenneelle keksipohjalle. Peitä kelmulla. Nosta viileään vähintään 6 tunniksi.
6. Leikkaa paloiksi. Koristele halutessasi marjoilla, kermavaahdolla ja marenki- tai keksimuruilla.
Vinkki! Käytä juustokakkuun Digestive- tai muita lempikeksejäsi. Voit myös halutessasi sekoitella eri keksejä, jos kaapissa sattuu olemaan useamman paketin jämät.
Photography: Reetta Pasanen
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
Hanna Linnakko
Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitinveden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2