Martti Järvi
Suvi Rüster
Parsa-hollandaisepiirakka
60 min . helppo . 22 e
20 annosta
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunahiutaleita
1 dl juustoraastetta
¾ tl suolaa
¾ tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia + 1 dl vettä
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
3 kananmunaa
200 g juustoraastetta
½ tl jauhettua valkopippuria
250 g vihreää tankoparsaa
50 g voita
Koristeeksi:
100 g vihreää tankoparsaa
1 rs (noin 70 g) versosekoitusta
1. Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään kulhossa. Kiehauta kattilassa voi ja vesi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperin päälle 25 x 30 cm:n kokoiselle uunipannulle. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita kuohukerma, valkoviini, sitruunamehu ja kananmunat kulhossa. Lisää juustoraaste ja valkopippuri. Pese parsat, leikkaa palat kuivahtanutta vartta pois ja paloittele parsat.
3. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Levitä päälle parsapalat. Lisää voinokareita. Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla 30 minuuttia.
4. Huuhtele parsat ja leikkaa ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa jäähtynyt piirakka annospaloiksi. Koristele parsalastuilla ja versosekoituksella.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2