Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Minttumarinoidut peruna-halloumivartaat
20 min + maustuminen 30 min . helppo . 6 e
4 annosta
noin 1 l kypsiä varhaisperunoita
2 punasipulia
1 pkt (200 g) halloumijuustoa
1 sitruuna
sormisuolaa ja mustapippuria
Sitruunamarinadi:
3 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
3 rkl hienonnettua minttua
1. Sekoita sitruunamarinadin ainekset kulhossa. Halkaise isot keitetyt perunat, pienet voi käyttää kokonaisina. Sekoita perunat marinadiin. Anna maustua 30–60 minuuttia.
2. Kuori punasipulit, leikkaa lohkoiksi. Kuutioi halloumi isoiksi kuutioiksi. Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi.
3. Pistele varrastikkuihin perunoita, halloumijuustoa, punasipulia ja sitruunalohkoja.
4. Grillaa vartaita keskilämmöllä 5–10 minuuttia marinadilla valellen, kunnes perunan pinta on kauniin ruskea. Ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria.
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2