Artikkeli
Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Minttumarinoidut peruna-halloumivartaat tuovat Kyproksen grilli-iltaan

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi.

Mint­tu­ma­ri­noi­dut pe­ru­na-hal­lou­mi­var­taat

20 min + maus­tu­mi­nen 30 min . help­po . 6 e

4 an­nos­ta

noin 1 l kyp­siä var­hais­pe­ru­noi­ta

2 pu­na­si­pu­lia

1 pkt (200 g) hal­lou­mi­juus­toa

1 sit­ruu­na

sor­mi­suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

Sit­ruu­na­ma­ri­na­di:

3 rkl öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl hu­na­jaa

3 rkl hie­non­net­tua mint­tua

1. Se­koi­ta sit­ruu­na­ma­ri­na­din ai­nek­set kul­hos­sa. Hal­kai­se isot kei­te­tyt pe­ru­nat, pie­net voi käyt­tää ko­ko­nai­si­na. Se­koi­ta pe­ru­nat ma­ri­na­diin. An­na maus­tua 30–60 mi­nuut­tia.

2. Kuo­ri pu­na­si­pu­lit, leik­kaa loh­koik­si. Kuu­ti­oi hal­lou­mi isoik­si kuu­ti­oik­si. Pese sit­ruu­na ja leik­kaa loh­koik­si.

3. Pis­te­le var­ras­tik­kui­hin pe­ru­noi­ta, hal­lou­mi­juus­toa, pu­na­si­pu­lia ja sit­ruu­na­loh­ko­ja.

4. Gril­laa var­tai­ta kes­ki­läm­möl­lä 5–10 mi­nuut­tia ma­ri­na­dil­la va­lel­len, kun­nes pe­ru­nan pin­ta on kau­niin rus­kea. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

Kreikan Kyproksen saaren helmi, mintulla maustettu halloumi paistuu grillissä sisältä ihanan pehmeäksi. Perunavartaisiin halloumi kannattaa paloitella melko isoiksi kuutioiksi, muuten sitä on vaikea pujotella varrastikkuihin. Kesäkurpitsapihvitaikinan joukkoon raastettu halloumi antaa makuun tujakkaa suolaisuutta, pitää pihvin kasassa ja rapeuttaa sen pinnan.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ