SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT REETTA PASANEN
LEHTIKAALIVOHVELIT
45 min . helppo . 6 e
8 isoa vohvelia
100 g lehtikaalia
2 rkl rypsiöljyä
⅓ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
50 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
Taikina:
2 kananmunaa
4 dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl voisulaa
Paistamiseen:
voita
1. Huuhtaise lehtikaali. Hienonna se mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuullota lehtikaalisilppua pannulla öljyssä noin minuutti. Lisää herneet ja jatka paistamista muutama minuutti lisää. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhoseos ja voisula taikinaan. Sekoita joukkoon lehtikaaliseos. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
3. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Tarjoa vohvelit heti ruotsalaisten sokeripuolukoiden kanssa.
RUOTSALAISET SOKERIPUOLUKAT
45 min . helppo . 2,50 e
8 pientä annosta
250 g pakastettuja puolukoita
½-1 dl sokeria
1. Yhdistä jäiset puolukat ja sokeri kulhossa. Anna sulaa. Sekoittele muutaman kerran sulamisen aikana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2