Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

11.8.2022

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Rakastettu britakakku onnistuu myös suklaisena versiona! Kakun kera tarjotaan kermavaahtoa ja uuden sadon ihania marjoja.

Suk­laab­ri­ta

30 min + 3 t . hie­man työ­läs . 18 e

noin 12 pa­laa

Poh­ja:

250 g tum­maa suk­laa­ta

200 g voi­ta

2 ko­ko­nais­ta ka­nan­mu­naa

4 kel­tu­ais­ta

1 dl so­ke­ria

¾ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

¾ dl man­te­li­jau­het­ta

Ma­ren­ki:

4 val­ku­ais­ta

2 ½ dl so­ke­ria

1 tl etik­kaa

3 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

Tar­joi­luun:

1 iso prk (3,3 dl) kuo­hu­ker­maa

2 rkl to­mu­so­ke­ria

(1 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta)

4 dl va­del­mia ja mus­ti­koi­ta

1. Tee poh­ja. Pa­loit­te­le suk­laa ja su­la­ta se kuu­ti­oi­dun voin kans­sa kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä noin 5 mi­nuut­tia.

2. Lai­ta ka­nan­mu­nat, kel­tu­ai­set ja so­ke­ri kul­hoon. Vat­kaa vaah­dok­si. Se­koi­ta jau­hoi­hin lei­vin­jau­he ja man­te­li­jau­he. Yh­dis­tä jau­ho­se­os vuo­ro­tel­len suk­laa-voi­se­ok­sen kans­sa muna-so­ke­ri­vaah­toon. Se­koi­ta.

3. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri vuo­an poh­jal­le (Ø noin 25 cm). Voi­te­le vuo­an reu­nat. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan.

4. Pais­ta 160-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 20 mi­nuut­tia.

5. Nos­ta uu­nin läm­pö 175 as­tee­seen.

6. Tee ma­ren­ki ka­kun kyp­sy­es­sä. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vah­kok­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri ja vat­kaa hy­vin. Li­sää etik­ka. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Sii­vi­löi jouk­koon mais­si­tärk­ke­lys ja kaa­ka­o­jau­he.

7. Lu­si­koi ma­ren­ki esi­pais­te­tun ka­kun pääl­le. Jat­ka pais­ta­mis­ta noin 20 mi­nuut­tia 175 as­tees­sa. Ko­kei­le kyp­syyt­tä ti­kul­la ka­kun kes­kel­tä. Kak­ku saa jää­dä kes­kel­tä hie­man tah­me­ah­kok­si, mu­ta­ka­kun ta­pai­sek­si pais­tok­sek­si. Pais­to­ai­ka riip­puu uu­nin te­hos­ta.

8. An­na jääh­tyä. Nos­ta kak­ku jää­kaap­piin vä­hin­tään kah­dek­si tun­nik­si.

9. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la ja ha­lu­tes­sa­si kaa­ka­o­jau­heel­la. Tar­joa mar­jo­jen ja ker­ma­vaah­don kans­sa.

Photography: Reetta Pasanen

Lue Myös

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Omena­ruu­su­pii­ra­kassa maistuu mantelimassa

fabian björk

Sitruuna-kermapasta on raikas ja helppo ruoka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.

Martti Järvi

Omena­ruu­su­pii­ra­kassa maistuu mantelimassa

fabian björk

Sitruuna-kermapasta on raikas ja helppo ruoka

FABIAN BJORK

Kinuskinen omena-ohrauunipuuro

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Tee ihanan helppoa ja gluteenitonta nyhtöpullaa

Paras suppi­lo­vah­ve­ro­re­septi x 6

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.