Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Suklaabrita
30 min + 3 t . hieman työläs . 18 e
noin 12 palaa
Pohja:
250 g tummaa suklaata
200 g voita
2 kokonaista kananmunaa
4 keltuaista
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
¾ dl mantelijauhetta
Marenki:
4 valkuaista
2 ½ dl sokeria
1 tl etikkaa
3 rkl maissitärkkelystä
Tarjoiluun:
1 iso prk (3,3 dl) kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
(1 rkl tummaa kaakaojauhetta)
4 dl vadelmia ja mustikoita
1. Tee pohja. Paloittele suklaa ja sulata se kuutioidun voin kanssa kattilassa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
2. Laita kananmunat, keltuaiset ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mantelijauhe. Yhdistä jauhoseos vuorotellen suklaa-voiseoksen kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita.
3. Pingota leivinpaperi vuoan pohjalle (Ø noin 25 cm). Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista 160-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
5. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.
6. Tee marenki kakun kypsyessä. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa hyvin. Lisää etikka. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja kaakaojauhe.
7. Lusikoi marenki esipaistetun kakun päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia 175 asteessa. Kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeahkoksi, mutakakun tapaiseksi paistokseksi. Paistoaika riippuu uunin tehosta.
8. Anna jäähtyä. Nosta kakku jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
9. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja halutessasi kaakaojauheella. Tarjoa marjojen ja kermavaahdon kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2