mokkapaloilta maistuvat munattomat ja maidottomat muffinit ovat jopa parempia ja mehevämpiä kuin entisajan mokkapalat. Lado paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin, niin muffinit kypsyvät napakasti ja leviämättä. Tarjoilulautanen Church Square Ceramics.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Vegaaniset mokkapalamuffinit
40 min . helppo . 8 e
8 kpl
2 ½ dl suklaanmakuista soijajuomaa
50 g sulatettua kasvimargariinia
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
8 paperista muffinivuokaa
Kuorrutus:
25 g kasvimargariinia
3 rkl vahvaa kahvia
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2–2 ½ dl tomusokeria
ripaus suolaa
nonparelleja
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa soijajuoma, sulatettu rasva ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää nestemäisten aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Aseta muffinivuoat pellille tai muffinipellin koloihin. Lusikoi taikinaa vuokiin. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
4. Mittaa kattilaan margariini ja vahva kahvi. Kuumenna, kunnes rasva on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri ja ripaus suolaa. Levitä kuorrutus muffineille. Koristele nonparelleilla.
Vinkki!
Pieni suolaripaus taikinassa ja kuorrutuksessa terävöittää suklaan ja kahvin makua muffineissa.
mokkapaloilta maistuvat munattomat ja maidottomat muffinit ovat jopa parempia ja mehevämpiä kuin entisajan mokkapalat. Lado paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin, niin muffinit kypsyvät napakasti ja leviämättä. Tarjoilulautanen Church Square Ceramics.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2