Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.
RUOKA JA TYYLI Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Maailman paras kantarelligalette
60 min . helppo . 15 e
10 annosta
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttihiutaleita
1 dl juustoraastetta, esimerkiksi gruyereä
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 rkl maitoa tai vettä
Täyte:
5 dl kantarelleja
¼ tl suolaa
1 pieni fenkoli
noin 4 keitettyä varhaisperunaa
200 g valkosipulilla maustettua tuorejuustoa
1 kananmuna
150 g raastettua gruyerejuustoa
2 rkl hienonnettua timjamia
1–2 rkl hunajaa
1. Vuole juustohöylällä voi kulhoon. Lisää jauhot, spelttihiutaleet, juustoraaste, leivinjauhe ja suola. Nypi taikina sekaisin. Lisää lopuksi tilkka maitoa tai vettä ja sekoita tasaiseksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi. Valmistele tällä välin täyte.
2. Puhdista kantarellit ja paloittele isot sienet pienemmiksi paloiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla muutaman minuutin niin, että niistä irronnut neste on haihtunut pannusta. Mausta sienet suolalla.
3. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta. Leikkaa ohuiksi lastuiksi. Viipaloi varhaisperunat. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kananmuna ja raastettu gruyerejuusto.
4. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin sentin paksuiseksi soikeaksi pohjaksi. Vedä leivinpaperin kanssa uunipellille.
5. Levitä juusto-kananmunaseos taikinapohjalle. Lisää sienet, fenkolit ja perunat. Ripottele päälle timjamia. Käännä taikinan reunoja hieman täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on paistunut reunoilta kauniin ruskeaksi. Valuta päälle lopuksi hunajaa.
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2