Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

RUO­KA JA TYY­LI Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

17.9.2022

Maailman paras kanta­rel­li­ga­lette eli mehevä juusto-kanta­rel­li­pii­rakka

Kantarellin maku on niin hieno ja jäljittelemätön, että sitä on vaikea korvata millään muulla sienellä. Paista iltapalaksi gruyerejuustolla maustettu mehevä kanta­rel­li­ga­lette, jossa rouskuu fenkoli.

Maa­il­man pa­ras kan­ta­rel­li­ga­let­te

60 min . help­po . 15 e

10 an­nos­ta

125 g voi­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl spelt­ti­hiu­ta­lei­ta

1 dl juus­to­raas­tet­ta, esi­mer­kik­si gru­ye­reä

1 tl lei­vin­jau­het­ta

¼ tl suo­laa

2 rkl mai­toa tai vet­tä

Täy­te:

5 dl kan­ta­rel­le­ja

¼ tl suo­laa

1 pie­ni fen­ko­li

noin 4 kei­tet­tyä var­hais­pe­ru­naa

200 g val­ko­si­pu­lil­la maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

1 ka­nan­mu­na

150 g raas­tet­tua gru­ye­re­juus­toa

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

1–2 rkl hu­na­jaa

1. Vuo­le juus­to­höy­läl­lä voi kul­hoon. Li­sää jau­hot, spelt­ti­hiu­ta­leet, juus­to­raas­te, lei­vin­jau­he ja suo­la. Nypi tai­ki­na se­kai­sin. Li­sää lo­puk­si tilk­ka mai­toa tai vet­tä ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kää­räi­se tai­ki­na tuo­re­kel­muun ja nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään var­tik­si. Val­mis­te­le täl­lä vä­lin täy­te.

2. Puh­dis­ta kan­ta­rel­lit ja pa­loit­te­le isot sie­net pie­nem­mik­si pa­loik­si. Pais­ta sie­niä kui­val­la pan­nul­la muu­ta­man mi­nuu­tin niin, et­tä niis­tä ir­ron­nut nes­te on haih­tu­nut pan­nus­ta. Maus­ta sie­net suo­lal­la.

3. Hal­kai­se fen­ko­li, huuh­te­le ja pois­ta kan­ta. Leik­kaa ohuik­si las­tuik­si. Vii­pa­loi var­hais­pe­ru­nat. Se­koi­ta kul­hos­sa tuo­re­juus­to, ka­nan­mu­na ja raas­tet­tu gru­ye­re­juus­to.

4. Kau­li tai­ki­na lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä noin sen­tin pak­sui­sek­si soi­ke­ak­si poh­jak­si. Vedä lei­vin­pa­pe­rin kans­sa uu­ni­pel­lil­le.

5. Le­vi­tä juus­to-ka­nan­mu­na­se­os tai­ki­na­poh­jal­le. Li­sää sie­net, fen­ko­lit ja pe­ru­nat. Ri­pot­te­le pääl­le tim­ja­mia. Kään­nä tai­ki­nan reu­no­ja hie­man täyt­teen pääl­le. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes pii­rak­ka on pais­tu­nut reu­noil­ta kau­niin rus­ke­ak­si. Va­lu­ta pääl­le lo­puk­si hu­na­jaa.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Lue Myös

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Fabian Björk

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

3 x herkullinen kesätapas

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

3 x herkullinen kesätapas

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2