Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

RUO­KA JA TYY­LI Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

17.9.2022

Maailman paras kanta­rel­li­ga­lette eli mehevä juusto-kanta­rel­li­pii­rakka

Kantarellin maku on niin hieno ja jäljittelemätön, että sitä on vaikea korvata millään muulla sienellä. Paista iltapalaksi gruyerejuustolla maustettu mehevä kanta­rel­li­ga­lette, jossa rouskuu fenkoli.

Maa­il­man pa­ras kan­ta­rel­li­ga­let­te

60 min . help­po . 15 e

10 an­nos­ta

125 g voi­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl spelt­ti­hiu­ta­lei­ta

1 dl juus­to­raas­tet­ta, esi­mer­kik­si gru­ye­reä

1 tl lei­vin­jau­het­ta

¼ tl suo­laa

2 rkl mai­toa tai vet­tä

Täy­te:

5 dl kan­ta­rel­le­ja

¼ tl suo­laa

1 pie­ni fen­ko­li

noin 4 kei­tet­tyä var­hais­pe­ru­naa

200 g val­ko­si­pu­lil­la maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

1 ka­nan­mu­na

150 g raas­tet­tua gru­ye­re­juus­toa

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

1–2 rkl hu­na­jaa

1. Vuo­le juus­to­höy­läl­lä voi kul­hoon. Li­sää jau­hot, spelt­ti­hiu­ta­leet, juus­to­raas­te, lei­vin­jau­he ja suo­la. Nypi tai­ki­na se­kai­sin. Li­sää lo­puk­si tilk­ka mai­toa tai vet­tä ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kää­räi­se tai­ki­na tuo­re­kel­muun ja nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään var­tik­si. Val­mis­te­le täl­lä vä­lin täy­te.

2. Puh­dis­ta kan­ta­rel­lit ja pa­loit­te­le isot sie­net pie­nem­mik­si pa­loik­si. Pais­ta sie­niä kui­val­la pan­nul­la muu­ta­man mi­nuu­tin niin, et­tä niis­tä ir­ron­nut nes­te on haih­tu­nut pan­nus­ta. Maus­ta sie­net suo­lal­la.

3. Hal­kai­se fen­ko­li, huuh­te­le ja pois­ta kan­ta. Leik­kaa ohuik­si las­tuik­si. Vii­pa­loi var­hais­pe­ru­nat. Se­koi­ta kul­hos­sa tuo­re­juus­to, ka­nan­mu­na ja raas­tet­tu gru­ye­re­juus­to.

4. Kau­li tai­ki­na lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä noin sen­tin pak­sui­sek­si soi­ke­ak­si poh­jak­si. Vedä lei­vin­pa­pe­rin kans­sa uu­ni­pel­lil­le.

5. Le­vi­tä juus­to-ka­nan­mu­na­se­os tai­ki­na­poh­jal­le. Li­sää sie­net, fen­ko­lit ja pe­ru­nat. Ri­pot­te­le pääl­le tim­ja­mia. Kään­nä tai­ki­nan reu­no­ja hie­man täyt­teen pääl­le. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes pii­rak­ka on pais­tu­nut reu­noil­ta kau­niin rus­ke­ak­si. Va­lu­ta pääl­le lo­puk­si hu­na­jaa.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Lue Myös

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Kesäkurpitsa mehevöittää myös browniet

Photography: Reetta Pasanen

Gluteenittomat marjamururuudut

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Kesäkurpitsa mehevöittää myös browniet

Photography: Reetta Pasanen

Gluteenittomat marjamururuudut

Photography: Reetta Pasanen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Mehevät kuningatarpullat

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.