Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

RUO­KA JA TYY­LI Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

17.9.2022

Maailman paras kanta­rel­li­ga­lette eli mehevä juusto-kanta­rel­li­pii­rakka

Kantarellin maku on niin hieno ja jäljittelemätön, että sitä on vaikea korvata millään muulla sienellä. Paista iltapalaksi gruyerejuustolla maustettu mehevä kanta­rel­li­ga­lette, jossa rouskuu fenkoli.

Maa­il­man pa­ras kan­ta­rel­li­ga­let­te

60 min . help­po . 15 e

10 an­nos­ta

125 g voi­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl spelt­ti­hiu­ta­lei­ta

1 dl juus­to­raas­tet­ta, esi­mer­kik­si gru­ye­reä

1 tl lei­vin­jau­het­ta

¼ tl suo­laa

2 rkl mai­toa tai vet­tä

Täy­te:

5 dl kan­ta­rel­le­ja

¼ tl suo­laa

1 pie­ni fen­ko­li

noin 4 kei­tet­tyä var­hais­pe­ru­naa

200 g val­ko­si­pu­lil­la maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

1 ka­nan­mu­na

150 g raas­tet­tua gru­ye­re­juus­toa

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

1–2 rkl hu­na­jaa

1. Vuo­le juus­to­höy­läl­lä voi kul­hoon. Li­sää jau­hot, spelt­ti­hiu­ta­leet, juus­to­raas­te, lei­vin­jau­he ja suo­la. Nypi tai­ki­na se­kai­sin. Li­sää lo­puk­si tilk­ka mai­toa tai vet­tä ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kää­räi­se tai­ki­na tuo­re­kel­muun ja nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään var­tik­si. Val­mis­te­le täl­lä vä­lin täy­te.

2. Puh­dis­ta kan­ta­rel­lit ja pa­loit­te­le isot sie­net pie­nem­mik­si pa­loik­si. Pais­ta sie­niä kui­val­la pan­nul­la muu­ta­man mi­nuu­tin niin, et­tä niis­tä ir­ron­nut nes­te on haih­tu­nut pan­nus­ta. Maus­ta sie­net suo­lal­la.

3. Hal­kai­se fen­ko­li, huuh­te­le ja pois­ta kan­ta. Leik­kaa ohuik­si las­tuik­si. Vii­pa­loi var­hais­pe­ru­nat. Se­koi­ta kul­hos­sa tuo­re­juus­to, ka­nan­mu­na ja raas­tet­tu gru­ye­re­juus­to.

4. Kau­li tai­ki­na lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä noin sen­tin pak­sui­sek­si soi­ke­ak­si poh­jak­si. Vedä lei­vin­pa­pe­rin kans­sa uu­ni­pel­lil­le.

5. Le­vi­tä juus­to-ka­nan­mu­na­se­os tai­ki­na­poh­jal­le. Li­sää sie­net, fen­ko­lit ja pe­ru­nat. Ri­pot­te­le pääl­le tim­ja­mia. Kään­nä tai­ki­nan reu­no­ja hie­man täyt­teen pääl­le. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes pii­rak­ka on pais­tu­nut reu­noil­ta kau­niin rus­ke­ak­si. Va­lu­ta pääl­le lo­puk­si hu­na­jaa.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.

Lue Myös

FABIAN BJORK

Rennot mustikkapullat

FABIAN BJORK

Mustikka-grano­la­mu­ru­paistos on helppo herkku

Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.

Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.

Mehevä puolukkakakku

FABIAN BJORK

Rennot mustikkapullat

FABIAN BJORK

Mustikka-grano­la­mu­ru­paistos on helppo herkku

Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.

Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.

Mehevä puolukkakakku

Kurpitsainen toscakakku

Kookoskinuski-kaurapalat

Kookoskinuski-kaurapalat

Martti Järvi

Pellillinen leivoksia kerralla ­- paista pähkinäiset kookoskinuski-kaurapalat!

Photography: Reetta Pasanen

Porkka­na­kak­ku­boston on mehevä pullaherkku

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2