Tea Honkasalo kuva Martti Järvi asiantuntija Bernt Morelius
Samppanja on ollut aina ylellisyystuote. Kovasti väitellään, kuuluuko lasin olla laakea vai kapea. Laakea lasi mielletään amerikkalaiseksi, mutta se esiintyy myös vanhoissa venäläisissä kattauksissa. Laakeaan lasiin on helpompi kaataa, jos se on pöydässä.
Aluksi samppanja myytiin irtomyynnissä. Sitä ei saanut myydä pullotettuna, sillä lasi oli heikkolaatuista ja pullot räjähtelivät, vaikka alun perin juomassa ei ollut kuplia niin paljon kuin nykyään. Onneksi englantilaiset osasivat tehdä kestävämpää lasia.
Kellarissa ollutta likaista samppanjapulloa ei kuitenkaan tuotu pöytään, vaan juoma kaadettiin kannuun. Pullo nousi pöytään vasta 1900-luvulta alkaen ja sen myötä keksittiin jääastia viinin jäähdyttämiseen.
Vinkki! Lasien ei suinkaan tarvitse olla samanlaisia, vaan kokoa juhlaan erilaisia laseja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2