Ruoka ja tyyli Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Kirsikkahilloke
30 min . helppo . 7 e
1 l valmista hilloa
1 l hapankirsikoita
½ dl sitruunamehua
1 tähtianis
4 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
3 dl hillosokeria
1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia.
2. Poista mausteet. Lusikoi hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.
vinkki!
Hapankirsikoiden maku taittuu keitetäessä todella aromikkaaksi.
Näin poistat kirsikoista kivet
Kirsikankivenpoistaja on hommassa näppärin ja taatusti hintansa väärti hankinta. Sillä onnistuu kiven poistaminen myös kypsistä kriikunoista ja pienistä luumuista.
Kirsikoista voi poistaa kiven myös asettamalla kirsikan muovipullon suuaukolle niin, että kanta on ylöspäin. Tämän jälkeen paina syömäpuikolla kirsikan keskeltä, jolloin kivi pullahtaa kätevästi pulloon. Voit pitää kirsikkaa myös etusormen ja peukalon välissä ja painaa syömäpuikolla kirsikan kannasta, jolloin kivi irtoaa vastakkaiselta puolelta.
Pursotinpussikikka on myös nopea. Aseta pieni tähtitylla pursotinpussiin. Pyöräytä tyllaa kirsikan kannassa, jolloin kivi irtoaa ja putoaa pursotinpussin sisälle.
Isolla klemmarilla saa kiven poistettua kätevästi. Taita klemmari auki. Työnnä klemmarin mutka kirsikan sisälle ja pyöräytä, niin kirsikan kivi irtoaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2