Artikkeli

Ruo­ka ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Mehevä kirsikkahilloke

Tähtianiksella, neilikalla ja kanelilla maustettu kirsikkahilloke maistuu ihanalta muurikkalettujen, briejuuston tai paahtoleivän kanssa.

Kir­sik­ka­hil­lo­ke

30 min . help­po . 7 e

1 l val­mis­ta hil­loa

1 l ha­pan­kir­si­koi­ta

½ dl sit­ruu­na­me­hua

1 täh­ti­a­nis

4 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

1 ka­ne­li­tan­ko

3 dl hil­lo­so­ke­ria

1. Pois­ta kir­si­kois­ta ki­vet. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan. Kei­tä kes­ki­läm­möl­lä 10–15 mi­nuut­tia.

2. Pois­ta maus­teet. Lu­si­koi hil­lo puh­taa­seen la­si­purk­kiin. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

vink­ki!

Ha­pan­kir­si­koi­den maku tait­tuu kei­te­tä­es­sä to­del­la aro­mik­kaak­si.

Näin pois­tat kir­si­kois­ta ki­vet

Kir­si­kan­ki­ven­pois­ta­ja on hom­mas­sa näp­pä­rin ja taa­tus­ti hin­tan­sa väär­ti han­kin­ta. Sil­lä on­nis­tuu ki­ven pois­ta­mi­nen myös kyp­sis­tä krii­ku­nois­ta ja pie­nis­tä luu­muis­ta.

Kir­si­kois­ta voi pois­taa ki­ven myös aset­ta­mal­la kir­si­kan muo­vi­pul­lon suu­au­kol­le niin, et­tä kan­ta on ylös­päin. Tä­män jäl­keen pai­na syö­mä­pui­kol­la kir­si­kan kes­kel­tä, jol­loin kivi pul­lah­taa kä­te­väs­ti pul­loon. Voit pi­tää kir­sik­kaa myös etu­sor­men ja peu­ka­lon vä­lis­sä ja pai­naa syö­mä­pui­kol­la kir­si­kan kan­nas­ta, jol­loin kivi ir­to­aa vas­tak­kai­sel­ta puo­lel­ta.

Pur­so­tin­pus­si­kik­ka on myös no­pea. Ase­ta pie­ni täh­ti­tyl­la pur­so­tin­pus­siin. Pyö­räy­tä tyl­laa kir­si­kan kan­nas­sa, jol­loin kivi ir­to­aa ja pu­to­aa pur­so­tin­pus­sin si­säl­le.

Isol­la klem­ma­ril­la saa ki­ven pois­tet­tua kä­te­väs­ti. Tai­ta klem­ma­ri au­ki. Työn­nä klem­ma­rin mut­ka kir­si­kan si­säl­le ja pyö­räy­tä, niin kir­si­kan kivi ir­to­aa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ