Tomaattipiirakasta tulee täydellisen leikattava, kun sekoitat vegaanisen juustoraasteen ruokakerman joukkoon ja lisäät vielä maissitärkkelystä. Anna piirakan tekeytyä viileässä ennen tarjoilua. Vihreät keramiikkaleipälautaset Church Square Ceramics, kaakelit K-rauta.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Vegaaninen tomaatti-savutofupiirakka
45 min . helppo .10 e
6 annosta
1 keitetty iso peruna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
¾ dl rypsiöljyä
Täyte:
250 g kirsikkatomaatteja
200 g savutofusuikaleita
2 ½ dl kaurapohjaista ruokakermaa
2 rkl maissitärkkelystä (Maizenaa)
150 g vegaanista juustoraastetta
1 tl oreganoa tai timjamia
2 rkl pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja raasta kypsä peruna (jos tähteeksi ei ole jäänyt keitinperunoita, peruna kypsyy muutamassa minuutissa mikrossa). Raastetta taikinaan tulee 2 dl. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja levitä voideltuun piirakkavuokaan (Ø 22–24 cm). Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Pese ja halkaise tomaatit. Sekoita kulhossa ruokakerma ja maissitärkkelys. Sekoita joukkoon juustoraaste ja oregano.
4. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Kaada pohjalle kermatäyte, lisää päälle puolet tomaateista, tofusuikaleet ja pinjansiemenet. Kypsennä 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Viimeistele piirakka lopuilla tomaateilla, mustapippurilla ja basilikalla.
Vinkki!
Uunissa kypsyvistä tomaateista irtoaa täytteeseen reippaasti nestettä, joten osa tomaateista kannattaa lastata vasta kypsän piirakan päälle.
Tomaattipiirakasta tulee täydellisen leikattava, kun sekoitat vegaanisen juustoraasteen ruokakerman joukkoon ja lisäät vielä maissitärkkelystä. Anna piirakan tekeytyä viileässä ennen tarjoilua. Vihreät keramiikkaleipälautaset Church Square Ceramics, kaakelit K-rauta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2