Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN

19.10.2022

Flammkuchen eli liekkileipä kesäkurpitsa- ja kylmä­sa­vu­lo­hi­täyt­teellä

Flammkuchen rakennellaan valmis­piz­za­tai­kinan päälle ja paistetaan uunipellillä. Rento liekkileipä valmistuu nopeasti ja tarjotaan heti uunista tulleena.

FLAM­M­KUC­HEN ELI LIEK­KI­LEI­PÄ

24 min . help­po . 10 e

4 rei­lua pa­laa

1 pkt (noin 600 g) val­mis­piz­za­tai­ki­naa

Täy­te

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 rkl olii­vi­öl­jyä

150 g rans­kan­ker­maa

1 prk (125 g) sme­ta­naa

1 rkl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

¼ tl suo­laa

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl ruo­ho­si­pu­lia hie­non-

net­tu­na

6–8 vii­pa­let­ta kyl­mä­sa­vu­loh­ta

1. Läm­mi­tä uu­ni­pel­tiä 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa sil­lä vä­lin, kun val­mis­tat täyt­teen.

2. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa ohu­e­no­huik­si vii­pa­leik­si. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­li. Pais­ta ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­leet val­ko­si­pu­lin kans­sa pan­nul­la öl­jys­sä.

3. Leik­kaa piz­za­tai­ki­na kah­teen osaan. Kau­li tai­ki­na­pa­lat ohu­em­mik­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä.

4. Yh­dis­tä rans­kan­ker­ma, sme­ta­na, sit­ruu­nan­kuo­ri, maus­teet ja ruo­ho­si­pu­li kes­ke­nään. Le­vi­tä seos tai­ki­na­pa­lo­jen pääl­le. Aset­te­le pääl­le lo­hi­vii­pa­leet.

5. Vedä tai­ki­na­pa­lat lei­vin­pa­pe­rei­neen kuu­men­ne­tul­le pel­lil­le. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki-
ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia, tai kun­nes reu­nat ovat saa­neet kun­nol­la vä­riä. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si yr­teil­lä. Tar­joa heti.

Lue Myös

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Vartissa valmistuva gnocchi-herkku

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Feta-parsakaalipiiras on täyteläinen herkku

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Vartissa valmistuva gnocchi-herkku

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Feta-parsakaalipiiras on täyteläinen herkku

Pho-keitto

Pho-keitto

Pikainen pho-keitto

Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.

Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tomaattipiirakasta tulee täydellisen leikattava, kun sekoitat vegaanisen juustoraasteen ruokakerman joukkoon ja lisäät vielä maissitärkkelystä. Anna piirakan tekeytyä viileässä ennen tarjoilua. Vihreät keramiikkaleipälautaset  Church Square Ceramics, kaakelit K-rauta.

Tomaattipiirakasta tulee täydellisen leikattava, kun sekoitat vegaanisen juustoraasteen ruokakerman joukkoon ja lisäät vielä maissitärkkelystä. Anna piirakan tekeytyä viileässä ennen tarjoilua. Vihreät keramiikkaleipälautaset Church Square Ceramics, kaakelit K-rauta.

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Haussa hyvä pastaresepti? Kokeile ihanaa valkosipuli-pinaat­tis­pa­gettia

raikas ja värikäs
kevätmenu

Grillatut muikut aasialaisittain

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Haussa hyvä pastaresepti? Kokeile ihanaa valkosipuli-pinaat­tis­pa­gettia

raikas ja värikäs
kevätmenu

Grillatut muikut aasialaisittain

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.