SANNA KEKÄLÄINEN
FLAMMKUCHEN ELI LIEKKILEIPÄ
24 min . helppo . 10 e
4 reilua palaa
1 pkt (noin 600 g) valmispizzataikinaa
Täyte
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
150 g ranskankermaa
1 prk (125 g) smetanaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl ruohosipulia hienon-
nettuna
6–8 viipaletta kylmäsavulohta
1. Lämmitä uunipeltiä 250-asteisessa uunissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuenohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paista kesäkurpitsaviipaleet valkosipulin kanssa pannulla öljyssä.
3. Leikkaa pizzataikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat ohuemmiksi leivinpaperin päällä.
4. Yhdistä ranskankerma, smetana, sitruunankuori, mausteet ja ruohosipuli keskenään. Levitä seos taikinapalojen päälle. Asettele päälle lohiviipaleet.
5. Vedä taikinapalat leivinpapereineen kuumennetulle pellille. Kypsennä uunin keski-
tasolla noin 10 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet kunnolla väriä. Viimeistele halutessasi yrteillä. Tarjoa heti.
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Mansikkainen masariinitorttu
Photography: Reetta Pasanen
Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2