Artikkeli
Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tulee Sisiliasta

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaat­ti­kas­tik­keessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

Pas­ta al­la Nor­ma eli mu­na­koi­so­pas­ta

10 + 20 min . help­po . 11 e

4 an­nos­ta

1 mu­na­koi­so (noin 350 g)

350 g pas­taa, esi­mer­kik­si fu­sil­lia, ma­ka­ro­nia tai ri­ga­to­nia

Kas­ti­ke:

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 prk (yht. 800 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 rkl pu­na­vii­niä

1 tl so­ke­ria

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 rkl pik­ku­kap­rik­sia

1 dl olii­ve­ja

Pais­ta­mi­seen:

olii­vi­öl­jyä

Tar­joi­luun:

ba­si­li­kaa, raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Val­mis­ta to­maat­ti­kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta silp­pua öl­jys­sä pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää kir­sik­ka­to­maa­tit, pu­na­vii­ni, so­ke­ri ja maus­teet. An­na kas­tik­keen po­ris­ta kes­ki­läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia. Se­koi­ta vä­lil­lä. Li­sää kap­rik­set ja olii­vit.

2. Kuu­ti­oi mu­na­koi­so kas­tik­keen po­ris­tes­sa. Pais­ta pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­mas­sa eräs­sä kyp­säk­si. Nos­ta pa­la­set va­lu­maan ta­lous­pa­pe­ril­le. Li­sää kas­tik­kee­seen.

3. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

4. Yh­dis­tä va­lu­tet­tu pas­ta ja kas­ti­ke. Vii­meis­te­le ba­si­li­kal­la ja run­saal­la par­me­saa­nil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ