Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Pasta alla Norma eli munakoisopasta
10 + 20 min . helppo . 11 e
4 annosta
1 munakoiso (noin 350 g)
350 g pastaa, esimerkiksi fusillia, makaronia tai rigatonia
Kastike:
3 valkosipulinkynttä
2 prk (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja
2 rkl punaviiniä
1 tl sokeria
suolaa, mustapippuria myllystä
1 rkl pikkukapriksia
1 dl oliiveja
Paistamiseen:
oliiviöljyä
Tarjoiluun:
basilikaa, raastettua parmesaania
1. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppua öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, punaviini, sokeri ja mausteet. Anna kastikkeen porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää kaprikset ja oliivit.
2. Kuutioi munakoiso kastikkeen poristessa. Paista pannulla öljyssä muutamassa erässä kypsäksi. Nosta palaset valumaan talouspaperille. Lisää kastikkeeseen.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Yhdistä valutettu pasta ja kastike. Viimeistele basilikalla ja runsaalla parmesaanilla.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Viola Minerva Virtamo
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.