Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

31.10.2022

Pasta alla Norma eli munakoisopasta tulee Sisiliasta


Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaat­ti­kas­tik­keessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.

Pas­ta al­la Nor­ma eli mu­na­koi­so­pas­ta

10 + 20 min . help­po . 11 e

4 an­nos­ta

1 mu­na­koi­so (noin 350 g)

350 g pas­taa, esi­mer­kik­si fu­sil­lia, ma­ka­ro­nia tai ri­ga­to­nia

Kas­ti­ke:

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 prk (yht. 800 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 rkl pu­na­vii­niä

1 tl so­ke­ria

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 rkl pik­ku­kap­rik­sia

1 dl olii­ve­ja

Pais­ta­mi­seen:

olii­vi­öl­jyä

Tar­joi­luun:

ba­si­li­kaa, raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Val­mis­ta to­maat­ti­kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta silp­pua öl­jys­sä pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää kir­sik­ka­to­maa­tit, pu­na­vii­ni, so­ke­ri ja maus­teet. An­na kas­tik­keen po­ris­ta kes­ki­läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia. Se­koi­ta vä­lil­lä. Li­sää kap­rik­set ja olii­vit.

2. Kuu­ti­oi mu­na­koi­so kas­tik­keen po­ris­tes­sa. Pais­ta pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­mas­sa eräs­sä kyp­säk­si. Nos­ta pa­la­set va­lu­maan ta­lous­pa­pe­ril­le. Li­sää kas­tik­kee­seen.

3. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

4. Yh­dis­tä va­lu­tet­tu pas­ta ja kas­ti­ke. Vii­meis­te­le ba­si­li­kal­la ja run­saal­la par­me­saa­nil­la.

Lue Myös

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Viola Minerva Virtamo

Valmista drinkkien pohjaksi punainen punajuuri-shrub

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Viola Minerva Virtamo

Valmista drinkkien pohjaksi punainen punajuuri-shrub

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Viola Minerva Virtamo

Punajuuri-palster­nak­kag­ra­tiini on kermaisen pehmeä juuresvuoka

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.