Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Pasta alla Norma eli munakoisopasta
10 + 20 min . helppo . 11 e
4 annosta
1 munakoiso (noin 350 g)
350 g pastaa, esimerkiksi fusillia, makaronia tai rigatonia
Kastike:
3 valkosipulinkynttä
2 prk (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja
2 rkl punaviiniä
1 tl sokeria
suolaa, mustapippuria myllystä
1 rkl pikkukapriksia
1 dl oliiveja
Paistamiseen:
oliiviöljyä
Tarjoiluun:
basilikaa, raastettua parmesaania
1. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppua öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, punaviini, sokeri ja mausteet. Anna kastikkeen porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää kaprikset ja oliivit.
2. Kuutioi munakoiso kastikkeen poristessa. Paista pannulla öljyssä muutamassa erässä kypsäksi. Nosta palaset valumaan talouspaperille. Lisää kastikkeeseen.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Yhdistä valutettu pasta ja kastike. Viimeistele basilikalla ja runsaalla parmesaanilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2