UUSIMMAT ARTIKKELIT
Portugalilainen klassikkokeitto on lehtikaalista ja chorizosta valmistettu caldo verde. Se virittyy perinteistä soppaa paremmaksi mehukkailla tomaateilla ja sitruunalla. Vihreät pitkät pavut lisätään keittoon viimeiseksi, jolloin niiden rakenne jää ihanasti pureskeltavaksi. Paahdettua valkosipulivoita sipaistaan keiton kera tarjoiltavan leivän päälle – tai miksei keittoonkin.
Kokonaisena kypsennetty, litteäksi painettu kuha tai siika kypsyy grillissä rapeanahkaiseksi ja herkulliseksi. Valmistustapa on tyypillinen portugalilainen: kalasta poistetaan selkäruoto, jolloin kalan saa avattua perhosen muotoon. Sitruunasta, valkosipulista ja yrteistä tehty kirpeänmaukas, tomaattinen escabeche-kastike levitetään grillatun kalan päälle, se maustaa ja mehustaa kalan herkulliseksi.
Photography: Reetta Pasanen
Portugalilainen klassikkokeitto on lehtikaalista ja chorizosta valmistettu caldo verde. Se virittyy perinteistä soppaa paremmaksi mehukkailla tomaateilla ja sitruunalla. Vihreät pitkät pavut lisätään keittoon viimeiseksi, jolloin niiden rakenne jää ihanasti pureskeltavaksi. Paahdettua valkosipulivoita sipaistaan keiton kera tarjoiltavan leivän päälle – tai miksei keittoonkin.
Kokonaisena kypsennetty, litteäksi painettu kuha tai siika kypsyy grillissä rapeanahkaiseksi ja herkulliseksi. Valmistustapa on tyypillinen portugalilainen: kalasta poistetaan selkäruoto, jolloin kalan saa avattua perhosen muotoon. Sitruunasta, valkosipulista ja yrteistä tehty kirpeänmaukas, tomaattinen escabeche-kastike levitetään grillatun kalan päälle, se maustaa ja mehustaa kalan herkulliseksi.
Photography: Reetta Pasanen
LUE MYÖS
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Pataleipätaikinoita voi varioida lähes loputtomasti. Olennaista sitkoisen reikäisen ja päältä rapeakuorisen leivän valmistamisessa on pitkä kohotusaika ja kuumassa padassa paistaminen. Tässä leivässä maistuvat pellavan- ja auringonkukansiemenet, speltti ja omena. Parhaiten pataleivän kuori kypsyy rapeaksi valurautapadassa, jonka saa kuumennettua tulikuumaksi, mutta leivän voi paistaa myös teräskattilassa.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2