MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 10/2013
3–4 annosta
300–400 g pieniä kampasimpukoita
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
puolikas chilipaprika
loraus oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
yhden limen raastettu kuori
suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
2–3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Lisäksi:
300 g pastaa tai spagettia
1. Sulata kampasimpukat hitaasti jääkaapissa. Valuta ylimääräinen neste pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilin puolikas.
3. Keitä pasta tai spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää kampasimpukat ja paista niitä pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä.
5. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sipulit ja chili ja kääntele hetki. Lisää kerma, limeraaste, suola, mustapippuri ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää persilja ja kääntele joukkoon simpukat.
6. Valuta pasta ja kääntele kastikkeen joukkoon. Tarjoile.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2