Kuvat
Valmistusaineet
6–8 palaa
75 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä
+ 25 g murskattuna koristeeksi
50 g kuorittuja manteleita
200 g ruokosokeria
4 munaa
175 g pehmeää voita
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl rahkaa tai ranskankermaa
75 g jauhoja
voita ja ruokosokeria vuokaan
4 kypsää päärynää
Valmistusohjeet
1. Jauha pistaasipähkinät, mantelit ja ruokosokeri hienoksi tehosekoittimessa.
2. Lisää muna ja pehmeä voi ja sekoita nopeasti. Lisää seokseen vaniljatangon siemenet, rahka ja jauhot ja sekoita kevyesti.
3. Voitele halkaisijaltaan 20–24-senttinen uunivuoka ja ripottele pinnalle ruokosokeria. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
4. Kuori päärynät, poista kanta ja siemenkota. Halkaise hedelmät ja paina ne puolittain taikinaan terävä pää keskikohtaa päin.
5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys painamalla hammastikku taikinaan. Jos tikkuun jää taikinan rippeitä, on piirakka vielä raaka. Koristele valmis piirakka pistaasipähkinöillä ja tarjoille jäätelön, kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2