Artikkeli

Ku­vat

Päärynätorttu pistaasien ja manteleiden kera

Tämä päärynätorttu on tehty kypsistä ja mehukkaista ’Comice’-päärynöistä. Muutkin päärynälajikkeet käyvät, kunhan hedelmät ovat tarpeeksi pehmeitä ja kypsiä.

Val­mis­tu­sai­neet

6–8 pa­laa

75 g suo­laa­mat­to­mia pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

+ 25 g murs­kat­tu­na ko­ris­teek­si

50 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

200 g ruo­ko­so­ke­ria

4 mu­naa

175 g peh­me­ää voi­ta

1 va­nil­ja­tan­gon sie­me­net

2 rkl rah­kaa tai rans­kan­ker­maa

75 g jau­ho­ja

voi­ta ja ruo­ko­so­ke­ria vuo­kaan

4 kyp­sää pää­ry­nää

Val­mis­tu­soh­jeet

1. Jau­ha pis­taa­si­päh­ki­nät, man­te­lit ja ruo­ko­so­ke­ri hie­nok­si te­ho­se­koit­ti­mes­sa.

2. Li­sää muna ja peh­meä voi ja se­koi­ta no­pe­as­ti. Li­sää se­ok­seen va­nil­ja­tan­gon sie­me­net, rah­ka ja jau­hot ja se­koi­ta ke­vy­es­ti.

3. Voi­te­le hal­kai­si­jal­taan 20–24-sent­ti­nen uu­ni­vuo­ka ja ri­pot­te­le pin­nal­le ruo­ko­so­ke­ria. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan ja ta­soi­ta pin­ta.

4. Kuo­ri pää­ry­nät, pois­ta kan­ta ja sie­men­ko­ta. Hal­kai­se he­del­mät ja pai­na ne puo­lit­tain tai­ki­naan te­rä­vä pää kes­ki­koh­taa päin.

5. Pais­ta pii­rak­kaa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 175 as­tees­sa 40–45 mi­nuut­tia. Tar­kis­ta kyp­syys pai­na­mal­la ham­mas­tik­ku tai­ki­naan. Jos tik­kuun jää tai­ki­nan rip­pei­tä, on pii­rak­ka vie­lä raa­ka. Ko­ris­te­le val­mis pii­rak­ka pis­taa­si­päh­ki­nöil­lä ja tar­joil­le jää­te­lön, ker­ma­vaah­don tai rans­kan­ker­man kans­sa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje