Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MIIA HÄR­KÖ­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 5/2015

Korvasieni-fetape­ru­na­mu­nakas

Espanjalaiseen tapaan valmistetussa maalais­mu­nak­kaassa maistuvat korvasieni ja fetajuusto. Ohessa myös Eviran ohjeet korvasienten käsittelyyn.

4 an­nos­ta

4 pe­ru­naa (noin 300 g)

1 si­pu­li

noin 100 g (1 ½ dl) kor­va­sie­niä kah­teen ker­taan ryö­pät­ty­nä (kat­so oh­je al­la)

½ dl öl­jyä

5 mu­naa

½ tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

100 g fe­ta­juus­toa

2–3 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi pe­ru­nat ja si­pu­li. Hie­non­na kah­teen ker­taan kei­te­tyt sie­net.

2. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Pais­ta pe­ru­na- ja si­pu­li­vii­pa­lei­ta mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ru­nat ovat peh­mei­tä. Li­sää sie­net ja rus­kis­ta vie­lä het­ki.

3. Riko ka­nan­mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää suo­la ja mus­ta­pip­pu­ri ja se­koi­ta.

4. Kuu­ti­oi fe­ta­juus­to ja li­sää kuu­ti­ot pan­nul­le. Kaa­da mu­na­mas­sa pan­nuun. Se­koi­ta va­ro­vas­ti niin, et­tä mu­na­mas­sa va­luu ta­sai­ses­ti pe­ru­noi­den jouk­koon.

5. Pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes mas­sa on hyy­ty­nyt.

6. Pane lau­ta­nen pan­nun pääl­le, pidä se sii­nä tiu­kas­ti ja kään­nä pan­nu ylö­sa­lai­sin, jol­loin mu­na­kas jää lau­ta­sel­le. Li­sää pan­nuun hie­man öl­jyä ja liu´uta mu­na­kas lau­ta­sel­ta pan­nuun pais­tet­tu puo­li ylös­päin. Pais­ta toi­nen­kin puo­li kau­niin vä­ri­sek­si, noin 5–8 mi­nuut­tia. Vaih­to­eh­toi­ses­ti voit siir­tää mu­nak­kaan lop­pu­kyp­sen­nyk­sen ajak­si uu­niin 200 as­tee­seen noin 10 mi­nuu­tik­si.

7. Ri­pot­te­le per­sil­ja­silp­pua val­miin pe­ru­na­mu­nak­kaan pääl­le.

Vii­ni­suo­si­tus: Maus­tei­nen ja kyp­sän he­del­mäi­nen Jean-Bap­tis­te Adam Pi­not Gris Réser­ve 2013, Rans­ka, 13,98 e

KOR­VA­SIEN­TEN KÄ­SIT­TE­LY

Kor­va­sie­ni si­säl­tää myrk­kyä ni­mel­tä gy­ro­mit­rii­ni. Huo­lel­li­sel­la kä­sit­te­lyl­lä myrk­ky pois­tuu sie­nis­tä.

Put­saa sie­nis­tä hiek­ka ja ros­kat. Leik­kaa ja­lan tyvi pois ja hal­kai­se, puh­dis­ta sie­net myös si­säl­tä. Ryöp­pää eli kei­tä kor­va­sie­net kah­teen ker­taan run­saas­sa kie­hu­vas­sa ve­des­sä (1 osa sie­niä ja 3 osaa vet­tä) vä­hin­tään vii­den mi­nuu­tin ajan. Vaih­da vesi vä­lil­lä ja huuh­te­le sie­net hy­vin keit­to­ker­to­jen vä­lis­sä ja jäl­keen. Kei­tet­tä­es­sä kor­va­sie­nis­tä haih­tuu myr­kyl­li­siä kaa­su­ja, jo­ten huo­leh­di keit­to­pai­kan tuu­le­tuk­ses­ta.

Jos käy­tät kui­vat­tu­ja sie­niä, li­o­ta nii­tä vä­hin­tään kak­si tun­tia en­nen käyt­töä (10 g sie­niä ja 2 dl vet­tä). Kei­tä kui­va­tut sie­net li­o­tuk­sen jäl­keen kah­teen ker­taan tuo­rei­den ta­paan.

Läh­de: evi­ra.fi

Lue Myös

Totopos-tortillalastut

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

Parmasaanilla höystetyt edamame-pavut

Totopos-tortillalastut

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

Parmasaanilla höystetyt edamame-pavut

Tuore­her­ne­keittoa ja piparjuuriraita

Valkosipuli-duchesseperunat

Kevät­pes­tob­rusc­hetat

Syyssalaatti

Feta-kvinoa-taboulehsalaatti

Keltajuuri-fetasalaatti

Syyssalaatti

Feta-kvinoa-taboulehsalaatti

Keltajuuri-fetasalaatti

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Raikkaat sitruunaruudut

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Raikkaat sitruunaruudut

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.