Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Ihana Brownie sundae

Brownie sundae on suklaisesta taikinasta paistettu vohveli, jonka päällä on jäätelöä ja kastiketta. Ja strösseleitä, joita lapset rakastavat.

4 an­nos­ta

Ai­nek­set:

100 g tum­maa suk­laa­ta

3 rkl voi­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl so­ke­ria

2 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 isoa ka­nan­mu­naa

Tar­joi­luun:

Va­nil­ja­jää­te­löä, ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta, ker­ma­vaah­toa, strös­se­lei­tä

Oh­je:

1. Rou­hi suk­laa. Su­la­ta puo­let suk­laas­ta voin kans­sa kat­ti­las­sa tai mik­ros­sa.

2. Lai­ta lop­pu suk­laa kul­hoon. Se­koi­ta jouk­koon jau­hot, so­ke­ri, kaa­ka­o­jau­he ja lei­vin­jau­he. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää kui­vien ai­nei­den jouk­koon. Se­koi­ta ja li­sää hie­man jääh­ty­nyt suk­laa.

3. Voi­te­le voh­ve­li­rau­ta ke­vy­es­ti voil­la. Pais­ta tai­ki­nas­ta voh­ve­lei­ta (noin 4–6 mi­nuut­tia).

4. Tar­joa jää­te­lön, ki­nus­ki­kas­tik­keen, ker­ma­vaah­don ja strös­se­lei­den kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus:

Ker­mai­nen, tof­fei­nen ja täy­te­läi­nen Ama­ru­la Ma­ru­la Fruit Cream, Ete­lä-Af­rik­ka, 11,35 e, 0,35 l.