Teksti MARI HARJULA
Kuva FABIAN BJÖRK
CHORIZO-HODARIT
4 esipaistettua vehnäsämpylää
4 chorizo-makkaraa
Mustapapu-tomaattikastike:
350 g mustapapuja keitettynä
500 g paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
½ tl juustokuminaa
1 rkl savupaprikajauhetta
ripaus chiliä
rouhittua mustapippuria
¾ tl suolaa
Lisäksi:
75 g Manchego-juustoa
Sriracha-majoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl srirachakastiketta
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja paista sipuleita siinä hetki. Lisää valutetut pavut, paseerattu tomaatti ja tomaattipyree. Lisää mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Sekoita majoneesin joukkoon schiracha-kastike ja anna maustua jääkaapissa.
3. Raasta Manchego-juusto.
4. Tee sämpylöihin viilto keskelle päälle. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 8–10 minuuttia.
5. Kuumenna makkarat pannulla tilkassa öljyä tai mikrossa. Jos käytät raakamakkaroita, paista ne pannulla tai uunissa kypsiksi.
6. Täytä sämpylät majoneesilla, makkaralla ja lämpimällä mustapapu-tomaattikastikkeella.
Viimeistele juustoraasteella.
Katso myös näiden herkullisten hodarien ohjeet:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2