SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2014
4 annosta
4 dl mantelimaitoa, itse tehtyä tai valmista kts. ohje alla
2 rkl juoksevaa hunajaa tai acai-siirappia
½ tl jauhettua kanelia
1 ½ dl chia-siemeniä
4 dl kotimaisia mustikoita, pakastevadelmia tai muita marjoja
4 rkl pähkinöitä
1. Mausta mantelimaito hunajalla ja kanelilla. Lisää chia-siemenet ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia tai kunnes seos on geelimäistä. Maista seosta ja lisää enemmän hunajaa, jos olet makeamman ystävä.
2. Sekoita tasaiseksi ja annostele neljään tarjoiluastiaan. Nostapäälle jäiset marjat ja pähkinät. Tarjoa tuorepuuron tapaan esimerkiksi brunssilla tai välipalana.
Vinkki! Anna jokaisen vieraan koota oma puuro. Laita pikku-kulhoon tarjolle paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä, kaakaonibsejä, kookoslastuja ja minttua.
MANTELIMAITO
Noin 4 dl valmista maitoa
150 g kokonaisia, kuorellisia manteleita
Liotukseen:
noin 2 l vettä
Lisäksi:
3 dl vettä
(jauhettua vaniljaa)
1. Laita mantelit likoamaan yöksi noin 2 litraan vettä.
2. Kaada liotusvesi pois. Laita mantelit tehosekoittimen kulhoon. Mittaa joukkoon 3 dl raikasta vettä. Rouhi halutessasi joukkoon vaniljaa. Anna koneen käydä, kunnes mantelit ovat täysin rouhittuja.
3. Siivilöi seos. Säilytä mantelimaito kelmulla peitettynä viileässä. Ylijääneen mantelipurun voi käyttää esimerkiksi pulla- tai sämpylätaikinaan tai ripotella tuorepuuron päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2