Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2014

Chia-tuorepuuro

Tässä ohjeessa valmistetaan trendikäs tuorepuuro chia-siemenistä brunssille. Siemenet ja pähkinät ovat pienestä koostaan huolimatta melkoisia pakkauksia. Niissä on paljon hyviä rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita. Puuro tehdään mantelimaitoon, joka laktoosittomana sopii moneen ruokavalioon.

4 an­nos­ta

4 dl man­te­li­mai­toa, it­se teh­tyä tai val­mis­ta kts. oh­je al­la

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa tai acai-sii­rap­pia

½ tl jau­het­tua ka­ne­lia

1 ½ dl chia-sie­me­niä

4 dl ko­ti­mai­sia mus­ti­koi­ta, pa­kas­te­va­del­mia tai mui­ta mar­jo­ja

4 rkl päh­ki­nöi­tä

1. Maus­ta man­te­li­mai­to hu­na­jal­la ja ka­ne­lil­la. Li­sää chia-sie­me­net ja se­koi­ta hy­vin. An­na te­key­tyä huo­neen­läm­mös­sä noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes seos on gee­li­mäis­tä. Mais­ta se­os­ta ja li­sää enem­män hu­na­jaa, jos olet ma­ke­am­man ys­tä­vä.

2. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja an­nos­te­le nel­jään tar­joi­lu­as­ti­aan. Nos­ta­pääl­le jäi­set mar­jat ja päh­ki­nät. Tar­joa tuo­re­puu­ron ta­paan esi­mer­kik­si bruns­sil­la tai vä­li­pa­la­na.

Vink­ki! An­na jo­kai­sen vie­raan koo­ta oma puu­ro. Lai­ta pik­ku-kul­hoon tar­jol­le paah­det­tu­ja sie­me­niä ja päh­ki­nöi­tä, kaa­ka­o­nib­se­jä, koo­kos­las­tu­ja ja mint­tua.

MAN­TE­LI­MAI­TO

Noin 4 dl val­mis­ta mai­toa

150 g ko­ko­nai­sia, kuo­rel­li­sia man­te­lei­ta

Li­o­tuk­seen:

noin 2 l vet­tä

Li­säk­si:

3 dl vet­tä

(jau­het­tua va­nil­jaa)

1. Lai­ta man­te­lit li­ko­a­maan yök­si noin 2 lit­raan vet­tä.

2. Kaa­da li­o­tus­ve­si pois. Lai­ta man­te­lit te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon. Mit­taa jouk­koon 3 dl rai­kas­ta vet­tä. Rou­hi ha­lu­tes­sa­si jouk­koon va­nil­jaa. An­na ko­neen käy­dä, kun­nes man­te­lit ovat täy­sin rou­hit­tu­ja.

3. Sii­vi­löi seos. Säi­ly­tä man­te­li­mai­to kel­mul­la pei­tet­ty­nä vii­le­äs­sä. Yli­jää­neen man­te­li­pu­run voi käyt­tää esi­mer­kik­si pul­la- tai säm­py­lä­tai­ki­naan tai ri­po­tel­la tuo­re­puu­ron pääl­le.

Lue Myös

Helpot lammas-kaalipihvit

Kaaliminestrone

Kukkakaali-fenkolikeitto

Helpot lammas-kaalipihvit

Kaaliminestrone

Kukkakaali-fenkolikeitto

Sormisuolat munankuorissa

Kasvis-linssimuhennos

Meksikolainen mustapapusalsa

Pistaasibaklava

Mantelitahnalla ja siemenillä täytetyt veneet

Makean mausteiset mantelit

Pistaasibaklava

Mantelitahnalla ja siemenillä täytetyt veneet

Makean mausteiset mantelit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2