MARI HARJULA •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
4 esipaistettua monivilja-sämpylää
4 riistamakkaraa esimerkiksi hirvimakkaraa
4–8 siivua pekonia
Makea sieni-sipulipikkelssi:
2–3 punasipulia
150 g sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
1 rkl voita
4 rkl ruokosokeria
1 ½ tl suolaa
¾ dl balsamiviinietikkaa
Sinappimajoneesi:
2 dl majoneesia
1 ½ rkl dijon-kokojyvä-sinappia
tilkka sitruunamehua
ripaus sokeria
1. Valmista sieni-sipulipikkelssi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Puhdista ja pilko sienet tarvittaessa. Kuumenna voi pannulla. Lisää sipulit ja sienet ja paista, kunnes sipulit hieman pehmenevät ja sienistä haihtuu ylimääräinen vesi pois. Lisää sokeri ja suola. Jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka ja anna hautua 15– 20 minuuttia välillä sekoittaen. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Valmista sinappimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
3. Tee sämpylöihin viilto keskelle päälle. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 8–10 minuuttia.
4. Kuumenna makkarat pannulla tilkassa öljyä tai mikrossa. Jos käytät raakamakkaroita, paista ne pannulla tai uunissa kypsiksi. Paista myös pekonit rapeiksi.
5. Täytä sämpylät makkaralla, sieni-sipulipikkelssillä ja pekoniviipaleilla sekä viimeistele sinappimajoneesilla.
Viinisuositus: Kypsän marjainen ja makean mausteinen Hahn Pinot Noir 2011, Yhdysvallat, 15,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2