Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  •VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN •KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2014 

Riistahodarit

Karemellisoitu sipuli-sienipikkelssi, rapeaksi paistettu pekoni ja sinappimajoneesi aateloivat riistahodarit.

4 esi­pais­tet­tua mo­ni­vil­ja-säm­py­lää

4 riis­ta­mak­ka­raa esi­mer­kik­si hir­vi­mak­ka­raa

4–8 sii­vua pe­ko­nia

Ma­kea sie­ni-si­pu­li­pik­kels­si:

2–3 pu­na­si­pu­lia

150 g sie­niä, esi­mer­kik­si sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 rkl voi­ta

4 rkl ruo­ko­so­ke­ria

1 ½ tl suo­laa

¾ dl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

Si­nap­pi­ma­jo­nee­si:

2 dl ma­jo­nee­sia

1 ½ rkl di­jon-ko­ko­jy­vä-si­nap­pia

tilk­ka sit­ruu­na­me­hua

ri­paus so­ke­ria

1. Val­mis­ta sie­ni-si­pu­li­pik­kels­si. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­lit ohuik­si ren­kaik­si. Puh­dis­ta ja pil­ko sie­net tar­vit­ta­es­sa. Kuu­men­na voi pan­nul­la. Li­sää si­pu­lit ja sie­net ja pais­ta, kun­nes si­pu­lit hie­man peh­me­ne­vät ja sie­nis­tä haih­tuu yli­mää­räi­nen vesi pois. Li­sää so­ke­ri ja suo­la. Jat­ka pais­ta­mis­ta het­ki. Li­sää bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja an­na hau­tua 15– 20 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en. Ota pan­nu lie­del­tä ja an­na jääh­tyä.

2. Val­mis­ta si­nap­pi­ma­jo­nee­si se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään. Lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan.

3. Tee säm­py­löi­hin viil­to kes­kel­le pääl­le. Lai­ta säm­py­lät lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa 8–10 mi­nuut­tia.

4. Kuu­men­na mak­ka­rat pan­nul­la til­kas­sa öl­jyä tai mik­ros­sa. Jos käy­tät raa­ka­mak­ka­roi­ta, pais­ta ne pan­nul­la tai uu­nis­sa kyp­sik­si. Pais­ta myös pe­ko­nit ra­peik­si.

5. Täy­tä säm­py­lät mak­ka­ral­la, sie­ni-si­pu­li­pik­kels­sil­lä ja pe­ko­ni­vii­pa­leil­la sekä vii­meis­te­le si­nap­pi­ma­jo­nee­sil­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän mar­jai­nen ja ma­ke­an maus­tei­nen Hahn Pi­not Noir 2011, Yh­dys­val­lat, 15,99 e

Lue Myös

Adobo-possutacot

Syksyinen riistakäristys

Savupororaviolit

Adobo-possutacot

Syksyinen riistakäristys

Savupororaviolit

Paahdettu karitsan kare ja kapris-minttupesto

Poropatee ja musta­he­ruk­ka­hilloke

Marokkolainen broileripata

Chorizo-hodarit

Bratwursti-pitahodarit

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Chorizo-hodarit

Bratwursti-pitahodarit

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.