KATRI SCHRÖDER • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2014
4 annosta
400 g jauhelihaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 limetin mehu ja raastettu kuori
1 rkl ruokokidesokeria
1 rkl kalakastiketta
Kastike:
2 rkl limetinmehua
1–2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokokidesokeria
Tarjoiluun:
sydänsalaattia
tuoretta punaista chiliä
hienonnettua korianteria
kevätsipulia tai uuden kesäsipulin varsia
1. Kuumenna öljyt pannulla ja paista jauheliha kypsäksi. Kääntele jauhelihaa lastalla, jotta siitä tulee murumaista.
2. Raasta joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Nosta pannu syrjään. Mausta seos raastetulla limetin kuorella ja -mehulla. Lisää joukkoon loput mausteet ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4. Irrota sydänsalaateista uloimmat ja suurimmat lehdet. Ohenna veitsellä lehtien paksuinta lehtiruotia, jotta salaatit taipuvat.
5. Jaa jauhelihaseos salaatinlehdille ja ripottele päälle hienonnettua chiliä, yrttejä ja kevätsipulia. Kääräise salaatit rullalle ja nauti kastikkeeseen dipaten.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2