MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 11/2013
6–8 annosta
Ruis-perunavoitaikina:
2 dl ruisjauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
250 g margariinia tai voita
250 g (noin 3 dl) perunasosetta
Täyte:
noin 700 g savusilakoita (tai savumuikkuja)
noin 12 isoa kaprista
1 prk (120 g) smetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
¾ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
2–3 rkl hienonnettua ruohosipulia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita. Nypi voi joukkoon. Lisää perunasose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi tekeytymään.
2. Perkaa savusilakat.
3. Sekoita smetana, tuorejuusto, munat ja mausteet keskenään.
4. Kauli taikina piirasvuokaan sopivaksi. Painele pohjalle ja reunoille.
5. Levitä piiraspohjan päälle silakat ja kaprikset. Kaada päälle smetana-munaseos.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia
VINKKI
Nypi piirakkataikinan aineet yhteen nopeasti. Älä vaivaa taikinaa, jotta pohjasta
ei tule sitkeää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2