Artikkeli

Ku­vat Sami Repo

Lammaspitsa

Keitä tomaattikastike laadukkaasta tomaat­ti­murs­kasta ja mausteista.Ripottele juustoraaste tomaat­ti­kas­tikkeen päälle ennen täytteitä, jotta sen rasva mehevöittää sekä pohjan että täytteen. Sivele valmiin lammaspitsan pinnalle paholaisen hilloa, jota voi ostaa isommista marketeista.

Pit­sa­tai­ki­na

1 ½ dl vet­tä

½ tl suo­laa

1 tl hu­na­jaa

15 g tuo­re­hii­vaa

noin 3,5 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

2–3 rkl olii­vi­öl­jyä

To­maat­ti­kas­ti­ke

500 g to­maat­ti­murs­kaa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl öl­jyä

1 tl suo­laa, 2 tl so­ke­ria

2 tl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

Täy­te

2 (à 150 g) lam­paan ul­ko­fi­lee­tä

2 rkl voi­ta

¾ tl suo­laa, ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

3 dl moz­za­rel­la­juus­to­raas­tet­ta

125 g buf­fa­lo­moz­za­rel­laa

4 rkl pa­ho­lai­sen chi­li­hil­loa

muu­ta­ma leh­ti tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

1. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Li­sää suo­la ja hu­na­ja. Li­o­ta jouk­koon tuo­re­hii­va. Li­sää nes­teen jouk­koon du­rum­veh­nä­jau­ho­ja koko ajan vai­va­ten. Vai­vaa tai­ki­naa 10 mi­nuut­tia. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa öl­jy.

2. Ko­ho­ta tai­ki­naa 45 mi­nuut­tia.

3. Ota ul­ko­fi­leet huo­neen­läm­pöön puol­ta tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta.

4. Mit­taa kat­ti­laan to­maat­ti­murs­ka, kuo­ri­tut ja vii­pa­loi­dut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, öl­jy, suo­la, so­ke­ri, pu­na­vii­nie­tik­ka ja ore­ga­no. Kei­tä 10 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

5. Kuu­men­na voi ja nos­ta pan­nul­le lam­paan ul­ko­fi­leet ja pais­ta mo­lem­min puo­lin 1,5 mi­nuut­tia. Ri­pot­te­le fi­leil­le suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. Kää­räi­se fo­li­oon 10 mi­nuu­tik­si.

6. Ri­pot­te­le pöy­däl­le du­rum­veh­nä­jau­ho­ja. Kau­li poh­ja­tai­ki­na ohu­ek­si pyö­re­äk­si le­vyk­si. Nos­ta lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le kau­li­men avul­la.

7. Le­vi­tä poh­jan pääl­le to­maat­ti­kas­ti­ket­ta, moz­za­rel­la­juus­to­raas­te ja puo­len sen­tin pak­sui­set lam­mas­vii­pa­leet. Revi pääl­le buf­fa­lo­moz­za­rel­laa.

8. Kyp­sen­nä 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10–12-mi­nuut­tia.

9. Lu­si­koi pit­sal­le pa­ho­lai­sen hil­loa. Lai­ta pin­nal­le ba­si­li­kan leh­tiä.