Artikkeli

Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­Ko­ti ja keit­tiö 4/2012

Salviatäytteiset broilerinfileet saltimbocca

Saltimboccan tapaan valmistetut, salvianlehdillä täytetyt broilerinfileet kääritään ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennetään viiniliemessä.

4 an­nos­ta

4 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

1 ruuk­ku tuo­ret­ta sal­vi­aa

suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

8 vii­pa­let­ta il­ma­kui­vat­tua

kink­kua

2 rkl voi­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

1. Leik­kaa broi­le­rin­fi­lei­den si­vuun te­rä­väl­lä veit­sen­kär­jel­lä syvä viil­to. Täy­tä tas­kut sal­vi­an­leh­dil­lä.

2. Maus­ta fi­leet suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Kää­ri kun­kin fi­leen ym­pä­ri kak­si il­ma­kui­vat­tua kink­ku­vii­pa­let­ta.

3. Kuu­men­na voi ja öl­jy pais­tin­pan­nul­la. Rus­kis­ta fi­leet sii­nä mo­lem­min puo­lin ja siir­rä uu­ni­vuo­kaan. Kaa­da vuo­kaan vii­ni ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 225 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia.