Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Okonomiyaki eli kaalilla mehevöitetty munakaslettu

Maukas okonomiyaki on kovassa nousussa maailmalla katuruo­ka­ko­juissa. Eikä ihme, niin ihanalta maistuu munakkaan ja letun suloinen risteytys.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

1 l sui­ka­loi­tua var­hais­kaa­lia

2 dl hie­non­net­tua ruo­ho- tai ke­vät­si­pu­lia

1 dl vaa­lei­ta see­sa­min­sie­me­niä

4 isoa ka­nan­mu­naa

1 rkl vet­tä

1 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

Li­säk­si:

ryp­si­öl­jyä pais­ta­mi­seen

Oko­no­miy­a­ki­kas­ti­ke:

2 rkl wor­ces­ters­hi­re-kas­ti­ket­ta

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 tl in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

Ma­jo­nee­si:

2 dl ma­jo­nee­sia

1–2 tl sri­rac­ha-kas­ti­ket­ta

Näin teet mu­na­kas­le­tun:

1. Tee en­sin oko­no­miy­a­ki­kas­ti­ke. Yh­dis­tä kaik­ki ai­neet ja se­koi­ta.

2. Leik­kaa kaa­li mah­dol­li­sim­man ohuik­si vii­pa­leik­si. Li­sää ruo­ho­si­pu­lit ja see­sa­min­sie­me­net kaa­lin jouk­koon.

3. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki kul­hos­sa. Se­koi­ta jouk­koon vesi ja soi­ja.

4. Pais­ta se­ok­ses­ta let­tu­ja. Lai­ta pie­neh­köl­le pan­nul­le öl­jyä ja rei­lu pari de­siä kaa­li­se­os­ta. Pais­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Kaa­da pääl­le mu­na­se­os­ta. Let­tu saa jää­dä ohu­ek­si. Pais­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti mo­lem­min puo­lin.

5. Tar­joa kas­tik­keen ja chi­li­ma­jo­nee­sin kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: He­del­mäi­nen, yrt­ti­nen ja kuk­kai­nen Tor­res San­ta Dig­na Gewürzt­ra­mi­ner Re­ser­va 2016, Chile, 9,99 e.

Lue myös:

Vä­li­me­rel­li­nen cap­re­se­mu­na­kas kruu­naa bruns­sin

Mu­na­kas­rul­la ja avo­ka­do­täy­te

Mi­gas – es­pan­ja­lai­nen lei­pä­mu­na­kas