Teksti CAMILLA ZARAH LAWES JA CECILIA FAHLSTRÖM
Suomaksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
Kuvat COLUMBUS LETH JA TIA BORGSMIDT
noin 30 kpl
3 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl lakritsijauhetta
30 g pistaasi-, hassel-, pekaani- tai saksanpähkinöitä (ei suolattuja)
30 g valkosuklaata
180 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1 muna
Koristeeksi:
rouhittuja pähkinöitä
(lakritsijauhetta)
● Sekoita leivinjauhe ja lakritsijauhe vehnäjauhoihin.
● Rouhi pähkinät ja valkosuklaa. Lisää ne jauhoseokseen.
● Lisää rasva nyppien tai käytä yleiskonetta. Sekoita tasaiseksi.
● Lisää sokeri ja lopuksi muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
● Muotoile taikina pötköksi, halkaisija noin 4 cm. Kääri se leivinpaperiin ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.
● Leikkaa taikinapötköstä noin ½ cm:n siivuja ja laita ne leivinpaperilla peitetylle pellille.
● Paista pikkuleipiä 180-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita, noin 8–10 minuuttia.
● Koristele pikkuleivät rouhituilla pähkinöillä ja jos haluat, varoen lakritsijauheella, sillä se maistuu vahvasti. Purkita pikkuleivät hieman jäähtyneinä.
Lue myös:
Pekaanipähkinä-vohvelikeksit
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2