Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT  FA­BI­AN BJÖRK­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2014

Feta-kvinoa-taboulehsalaatti

Kvinoasalaatti höystetään rusinoilla, granaattiomenan siemenillä ja fetajuustolla sekä tarjotaan hummusjogurtin kera.

6–8 an­nos­ta nou­to­pöy­däs­sä

400 g kvi­no­aa (esim. GoG­reen)

1 kes­ki­ko­koi­nen pu­na­si­pu­li

noin 2 dl gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­niä (½–1 gra­naat­ti­o­me­naa)

1 dl pin­jan­sie­me­niä

1 ½ dl sul­ta­na­ru­si­noi­ta

½ ruuk­kua tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

½ ruuk­kua tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

½ ruuk­kua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

2 sit­ruu­nan mehu

½ dl olii­vi­öl­jyä

1 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

150 g fe­ta­juus­toa

Hum­mus­jo­gurt­ti:

2 dl jo­gurt­tia

2 rkl hum­mus­tah­naa

1. Kei­tä ja huuh­te­le kvi­noa pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

3. Hal­kai­se gra­naat­ti­o­me­na ja ir­ro­ta sie­me­net.

4. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la kau­niin vaa­le­an­rus­keik­si.

5. Se­koi­ta sa­laa­tin kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään,  li­sää vii­mei­se­nä fe­ta­juus­to. An­na sa­laa­tin maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­jo­a­mis­ta.

6. Val­mis­ta jo­gurt­ti­hum­mus se­koit­ta­ma­mal­la hum­mus­tah­na jo­gur­tin jouk­koon. An­na myös kas­tik­keen maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.